KO! is erkende leerwerkplek

 • Sinds kort is Kruiskamp Onderneemt! (KO!) een erkende leerwerkplek van de gemeente Amersfoort afdeling arbeidsintegratie. De leerwerkplekken zijn speciaal voor vrijwilligers die meer begeleiding nodig hebben. Wijkbewoners kunnen vanaf nu dus werken en leren in de Witte Vlinder!

  Een BewonersBedrijf is een mooie plek om te leren met verantwoordelijkheden en structuur om te gaan. In veel bedrijven ligt de focus op omzet en moeten strakke deadlines gehaald worden. Daar is minder tijd voor begeleiding en talentontwikkeling. In een BewonersBedrijf is voor dat laatste juist alle tijd. De werkdruk ligt lager waardoor mensen zich meer op hun gemak voelen en er langer over kunnen doen om zich de werkzaamheden eigen te maken. Ook kun je in een BewonersBedrijf makkelijker switchen tussen verschillende soorten werk. Van horeca naar dagopvang naar administratie bijvoorbeeld.

  Naast leerwerkplekken mag Kruiskamp Onderneemt! ook stageplekken aanbieden voor meerdere opleidingen. Het BewonersBedrijf is een erkende stageplek voor de opleidingen:

  • Marketing Medewerker ( niveau 4 )
  • Secretarieel ( niveau 3 )
  • Helpende Zorg en Welzijn ( niveau 2 )

  Voor de opleidingen Zorg en Welzijn en voor Marketing en Communicatie lopen op dit moment twee studenten stage. In de toekomst hoopt het bestuur voor meer opleidingen stageplekken aan te kunnen bieden. Zij denken dan onder andere aan stages in de horeca en de retail.

 • Meer van onze leden

  Stichting Tevreden

  Stichting Tevreden

  • Deventer

  Stichting Tevreden bestaat uit betrokken Deventenaren die van elke Deventenaar een Tevreden Deventenaar willen ...

  Lees meer >
  Wijkbedrijf Selwerd

  Wijkbedrijf Selwerd

  • Groningen

  Wijkbedrijf Selwerd is een BewonersBedrijf in Groningen waarin bewoners zelf de regie nemen om de wijk beter en ...

  Lees meer >
  MidWest

  MidWest

  • Amsterdam

  Coop MidWest is een verzamelplek in de Amsterdamse Baarsjes. Bottum-up bedacht, uitgewerkt en tot stand gekomen door ...

  Lees meer >