KNHM bij kandidaat BewonersBedrijf Apeldoorn Zuid

 • In april was de Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij (KNHM) op bezoek bij kandidaat BewonersBedrijf Apeldoorn Zuid. Zij maakten kennis met elkaar en met het BewonersBedrijf.

  Het KNHM is een netwerk van ongeveer 170 professionals die vrijwillig initiatiefnemers in een wijk begeleiden. Dit doen zij samen met de projectadviseurs van het bureau in Arnhem. Het KNHM begeleidt bewoners die zelf een idee willen realiseren om hun wijk, buurt of dorp te verbeteren. Daarbij richten zij zich specifiek op stadslandbouw, lokale duurzame energie, leefbaarheid en bevolkingskrimp, vrijetijdseconomie, cultuurhistorie en landschap.

  Zij maakten kennis met Stichting BewonersBedrijf Apeldoorn Zuid (SBAZ) dat bestaat uit een tiental enthousiaste vrijwilligers. Het kandidaat BewonersBedrijf wil bewoners van de wijk op weg helpen en ondersteunen met initiatieven in hun wijk of in de directe omgeving.

 • Meer van onze leden

  Stichting Tevreden

  Stichting Tevreden

  • Deventer

  Stichting Tevreden bestaat uit betrokken Deventenaren die van elke Deventenaar een Tevreden Deventenaar willen ...

  Lees meer >
  Wijkbedrijf Selwerd

  Wijkbedrijf Selwerd

  • Groningen

  Wijkbedrijf Selwerd is een BewonersBedrijf in Groningen waarin bewoners zelf de regie nemen om de wijk beter en ...

  Lees meer >
  MidWest

  MidWest

  • Amsterdam

  Coop MidWest is een verzamelplek in de Amsterdamse Baarsjes. Bottum-up bedacht, uitgewerkt en tot stand gekomen door ...

  Lees meer >