Westside Slotermeer

 • kaartjeDe Coöperatieve vereniging Westside Slotermeer is een voorbeeld van door bewoners gestuurde wijkontwikkeling dat tot een creatieve ‘hotspot’ in de buurt kan leiden. De coöperatie bestaat uit leden die activiteiten organiseren om de wijk te verbeteren. Westside wil de talenten in Slotermeer ontwikkelen door middel van activiteiten op het gebied van kunst, cultuur, leren en (sociaal) ondernemen. Het doel is de positie van de bewoners in Slotermeer te versterken op het gebied van onder meer welzijn en cultuur, gezondheid, sociale samenhang en participatie, zelfredzaamheid en persoonlijke ontwikkeling, talentontwikkeling en kennisoverdracht, leefomgeving en financieel en / of economische positie.

  In het pand huren verschillende verenigingen uit de wijk een ruimte, zoals de Ottomaanse militaire drumband en een Turks zangkoor. Het Westside Café is een gezellige ontmoetingsplek in de wijk. Deze opende op 14 januari 2016 officieel haar deuren.

  Contact

  Adres:
  Burgemeester de Vlugtlaan 125,
  1063 BJ Amsterdam

  Telefoon: 020-337 7177
  Facebook: www.facebook.com/westsideslotermeer

 • Meer van onze leden

  Stichting Tevreden

  Stichting Tevreden

  • Deventer

  Stichting Tevreden bestaat uit betrokken Deventenaren die van elke Deventenaar een Tevreden Deventenaar willen ...

  Lees meer >
  Wijkbedrijf Selwerd

  Wijkbedrijf Selwerd

  • Groningen

  Wijkbedrijf Selwerd is een BewonersBedrijf in Groningen waarin bewoners zelf de regie nemen om de wijk beter en ...

  Lees meer >
  MidWest

  MidWest

  • Amsterdam

  Coop MidWest is een verzamelplek in de Amsterdamse Baarsjes. Bottum-up bedacht, uitgewerkt en tot stand gekomen door ...

  Lees meer >