Schoonhoven Schoon

 • Dagbesteding bij Schoonhoven SchoonZwerfafval, daar heeft Schoonhoven Schoon genoeg van! Daarom is op 2 september 2014 de Stichting Schoonhoven Schoon opgericht.

  Samen met de vrijwilligers van zorgboerderij Talento en zorginstelling Gemiva SVG-groep houdt Schoonhoven Schoon elke week uitgebreide opruimrondes in de Krimpenerwaard. Dit heeft een aantal voordelen: de stad wordt schoner en de mensen van de zorginstellingen hebben een leuke en zinvolle dagbesteding.

  De opruimrondes worden gedaan met unieke zwerfafvalkarren waarin het afval direct gescheiden wordt. In juni 2015 heeft de stichting een eigen zwerfafvalwagen gekregen van de regionale afvalinzamelaar Cyclus. Deze wordt onder het motto ‘Boek de bus’ verhuurd aan bewoners die grof (tuin)afval naar het milieupark willen vervoeren of meubels moeten verhuizen.

  De ambities van de twee gedreven initiatiefnemers liggen nog veel hoger. Wouter Klip: “Simpel gezegd: we gaan de wereld verbeteren. Hoe de wereld nu georganiseerd is, is een doodlopende weg. Als alles maar draait om economische groei, maken we de aarde kapot. En hoe begin je dan met ‘de wereld verbeteren’? Ik begin maar gewoon in mijn eigen straat. Daar ga ik! En de ambitie is om de hele wereld te verduurzamen! Maar allereerst om van Schoonhoven de schoonste stad van Nederland te maken.”

  Contact

  Website: schoonhovenschoon.nl
  Facebook: facebook.com/schoonhovenschoon.nl

 • Meer van onze leden

  Stichting Tevreden

  Stichting Tevreden

  • Deventer

  Stichting Tevreden bestaat uit betrokken Deventenaren die van elke Deventenaar een Tevreden Deventenaar willen ...

  Lees meer >
  Wijkbedrijf Selwerd

  Wijkbedrijf Selwerd

  • Groningen

  Wijkbedrijf Selwerd is een BewonersBedrijf in Groningen waarin bewoners zelf de regie nemen om de wijk beter en ...

  Lees meer >
  MidWest

  MidWest

  • Amsterdam

  Coop MidWest is een verzamelplek in de Amsterdamse Baarsjes. Bottum-up bedacht, uitgewerkt en tot stand gekomen door ...

  Lees meer >