Pitch: Landgoed AlGoed

 • landgoed-al-goed Een voor een stellen we de deelnemers aan Pitchen voor impact in je wijk voor, vandaag Landgoed AlGoed in Enschede. Een landgoed precies op de grens tussen Hengelo en Enschede, op fietsafstand van beide steden. Op Landgoed Algoed is leven en werken niet gescheiden. Het wordt beheerd door vier mensen die ook op het landgoed wonen. Angelien Hoppen is een van hen. “De kwaliteit van onze activiteiten is vrij hoog maar het landgoed zelf, de accommodatie is dat nog niet. Dat is niet in balans.”

  landgoed-algoed2Landgoed Algoed is een sociaal cultureel centrum. Er werken 50 vrijwilligers in de moestuin, in de keuken en tijdens activiteiten. Die activiteiten wil het landgoed uitbreiden. Zo is er een grotere keuken nodig vanwege de grote moestuin. En zoeken de initiatiefnemers naar manieren waarop de winkel zichzelf beter kan bedruipen.

  “We willen inspireren, verbinden en we groeien. Landgoed Algoed heeft altijd de eigen broek opgehouden en nu willen we uitbreiden. Daar is een investering voor nodig.” De intiatiefnemers zien verschillende mogelijkheden om binnen het landgoed te groeien. Het verbeteren van de accommodatie om meer mensen van buiten de regio te trekken tijdens een theaterweekend bijvoorbeeld. Daarom doet Landgoed Algoed mee aan dit pitchtraject.

  Meer weten? Kijk op: www.landgoedalgoed.nl

  Pitchen voor impact in je wijk is een gezamenlijk traject van LSA bewoners en KNHM. Kijk voor meer informatie op www.bewonersbedrijven.nl/pitch.

 • Meer van onze leden

  Stichting Tevreden

  Stichting Tevreden

  • Deventer

  Stichting Tevreden bestaat uit betrokken Deventenaren die van elke Deventenaar een Tevreden Deventenaar willen ...

  Lees meer >
  Wijkbedrijf Selwerd

  Wijkbedrijf Selwerd

  • Groningen

  Wijkbedrijf Selwerd is een BewonersBedrijf in Groningen waarin bewoners zelf de regie nemen om de wijk beter en ...

  Lees meer >
  MidWest

  MidWest

  • Amsterdam

  Coop MidWest is een verzamelplek in de Amsterdamse Baarsjes. Bottum-up bedacht, uitgewerkt en tot stand gekomen door ...

  Lees meer >