Noaberwijk Nijverheid


 • Stichting BewonersBedrijf Noaberwijk Nijverheid zorgt voor bereikbare noaberhulp voor ouderen in de Hengelose wijk de Nijverheid. Om langer thuis te blijven wonen, hebben oudere wijkbewoners behoefte aan ondersteuning in en om het huis. Ook willen deze wijkbewoners mobieler zijn en is het openbaar vervoer is deze wijk niet goed geregeld. Noaberwijk Nijverheid helpt deze bewoners met twee diensten: tuinonderhoud en een vervoers- boodschappendienst.

  Voor de vervoers- en boodschappendienst werkt het BewonersBedrijf samen met Berlfo Bedrijf. Dit BewonersBedrijf ligt ook in Hengelo en heeft een elektrische auto. Het tuinonderhoud wordt gedaan door vrijwilligers uit de wijk. De bewoners kunnen het zware werk in de tuin uit handen geven en hebben meer sociaal contact doordat er regelmatig een vrijwilliger langskomt. Daarnaast is het leuker om door een wijkbewoner naar een afspraak gereden te worden, dan door een anonieme taxichauffeur die je nooit meer ziet.

  Als deze diensten goed draaien, breidt het BewonersBedrijf zijn aanbod uit. In deze opstartfase ligt de focus op tuinonderhoud en een vervoersdienst.

  Contact

  Adres:
  Marthastraat 20,
  7555 DX Hengelo

  Telefoon: 06-36 36 46 00
  Website: www.noaberwijk-nijverheid.nl
  Facebook: www.facebook.com/Noaberwijk-Nijverheid

  Meer weten? Bekijk dan deze promofilm:

  Tijdens het Congrestival; Eigen(wijs)heid eerst! werd dit introductiefilmpje gemaakt:

 • Meer van onze leden

  Stichting Tevreden

  Stichting Tevreden

  • Deventer

  Stichting Tevreden bestaat uit betrokken Deventenaren die van elke Deventenaar een Tevreden Deventenaar willen ...

  Lees meer >
  Wijkbedrijf Selwerd

  Wijkbedrijf Selwerd

  • Groningen

  Wijkbedrijf Selwerd is een BewonersBedrijf in Groningen waarin bewoners zelf de regie nemen om de wijk beter en ...

  Lees meer >
  MidWest

  MidWest

  • Amsterdam

  Coop MidWest is een verzamelplek in de Amsterdamse Baarsjes. Bottum-up bedacht, uitgewerkt en tot stand gekomen door ...

  Lees meer >