Klussen met NL Doet

 • Vrijwilligers moet je werven. Dat betekent dat je actief op zoek gaat naar bewoners in je wijk die in het BewonersBedrijf willen helpen. Met klussen, met het begeleiden van activiteiten of in het bestuur. Er zijn verschillende manieren waarop je vrijwilligers kunt werven. Wat wij een erg leuke manier vinden, is meedoen aan NL Doet.

  NL Doet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland en vindt dit jaar plaats op 20 en 21 maart. Het Oranjefonds organiseert NL Doet samen met duizenden organisaties in het land. En die organisaties geven zichzelf op om mee te doen. NL Doet stimuleert iedereen een dag(deel) mee te helpen bij een organisatie in jouw buurt. Zo zijn er de afgelopen tien jaar al meer dan 40.000 klussen gedaan door 1,5 miljoen deelnemers. NL Doet laat elk jaar weer zien hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn.

  En NL Doet is een mooie manier om ‘nieuwe’ vrijwilligers kennis te laten maken met je BewonersBedrijf. Veel mensen zetten zich namelijk in voor NL Doet en gaan op zoek naar klussen op de website. Dus bedenk een mooie klus en meld deze aan op nldoet.nl. Je kunt tot 31 januari zelfs een financiële bijdrage van maximaal € 400,- aanvragen. De voorwaarden voor een financiële bijdrage staan hier.

  Dus meld je klus aan en laat de wijkbewoners kennis maken met het BewonersBedrijf. Wie weet levert dit nieuwe vrijwilligers en nieuwe plannen op. Let op, een financiële bijdrage voor je klus aanvragen kan tot 31 januari 2015 dus wacht niet te lang. En laat ons vooral weten wat jullie gaan doen tijdens NL Doet!

 • Meer van onze leden

  Stichting Tevreden

  Stichting Tevreden

  • Deventer

  Stichting Tevreden bestaat uit betrokken Deventenaren die van elke Deventenaar een Tevreden Deventenaar willen ...

  Lees meer >
  Wijkbedrijf Selwerd

  Wijkbedrijf Selwerd

  • Groningen

  Wijkbedrijf Selwerd is een BewonersBedrijf in Groningen waarin bewoners zelf de regie nemen om de wijk beter en ...

  Lees meer >
  MidWest

  MidWest

  • Amsterdam

  Coop MidWest is een verzamelplek in de Amsterdamse Baarsjes. Bottum-up bedacht, uitgewerkt en tot stand gekomen door ...

  Lees meer >