Informatieblad van het Ministerie van BZK

 • Wij zijn niet de enige die informatie over BewonersBedrijven willen delen. Ook het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties (BZK) heeft een groot aantal informatiebladen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Interessant voor ons is het informatieblad “Wijkondernemingen – Samenwerken, dat doe je sámen”.

  Dit informatieblad gebruikt de term ‘wijkonderneming’ maar is erg geschikt voor BewonersBedrijven. Het blad beschrijft samenwerking tussen wijkbewoners en samenwerking met de overheid. Daarnaast staan er veel voorbeelden uit de praktijk in, die de informatie nog duidelijker maken. Aan het eind worden alle tips uit het informatieblad kort onder elkaar gezet. Bijvoorbeeld: zorg voor duidelijkheid over rollen en bevoegdheden bij het samenwerken met de overheid. En zorg dat je een mogelijkheid hebt om vrijwilligers te belonen voor hun inzet.

  Het informatieblad “Wijkondernemingen – Samenwerken, dat doe je sámen” kun je downloaden op de website van het Ministerie van BZK. En met onder andere dit informatieblad als referentie, zijn wij zelf druk bezig met een handleiding samenwerken. Op dit moment hebben we al een handleiding ondernemingsplan en een handleiding organisatiehandboek geschreven. Houd onze website in de gaten voor nieuwe handleidingen.

 • Meer van onze leden

  Stichting Tevreden

  Stichting Tevreden

  • Deventer

  Stichting Tevreden bestaat uit betrokken Deventenaren die van elke Deventenaar een Tevreden Deventenaar willen ...

  Lees meer >
  Wijkbedrijf Selwerd

  Wijkbedrijf Selwerd

  • Groningen

  Wijkbedrijf Selwerd is een BewonersBedrijf in Groningen waarin bewoners zelf de regie nemen om de wijk beter en ...

  Lees meer >
  MidWest

  MidWest

  • Amsterdam

  Coop MidWest is een verzamelplek in de Amsterdamse Baarsjes. Bottum-up bedacht, uitgewerkt en tot stand gekomen door ...

  Lees meer >