Handleiding: Samenwerken

 • Actieve bewoners hebben veel kennis en veel kennis nodig. Daarom helpt het LSA met het delen van kennis in handleidingen. De informatie in deze handleiding is geschreven vanuit het perspectief van BewonersBedrijven, ondernemingen van en voor bewoners om hun wijk leuker, socialer en sterker te maken. De informatie is ook te gebruiken voor vergelijkbare ondernemingen zoals wijkondernemingen en sociale ondernemingen.

  Je kunt binnen je BewonersBedrijf samenwerken of je kunt als BewonersBedrijf samenwerken met andere organisaties, instellingen en personen. In deze handleiding gaan wij in op het laatste. We bedoelen met samenwerken dus iemand buiten je BewonersBedrijf benaderen en samen een gezamenlijk doel behalen.

  Voor elk bedrijf kan samenwerken veel voordelen bieden. Denk aan nieuwe klanten en nieuwe of betere producten en diensten. Voordat je gaat samenwerken is het heel belangrijk om duidelijk op papier te zetten wat jullie als BewonersBedrijf willen. Als je een partij hebt gevonden om samen te werken, is het belangrijk dat jullie goed met elkaar communiceren. Gaat de samenwerking als gepland? Zijn de resultaten zoals verwacht? Ben ook niet bang om aan te geven dat alles niet naar wens verloopt. In deze handleiding lees je niet alleen hoe samenwerking in theorie verloopt, je leest ook praktijkvoorbeelden.

   

 • Meer van onze leden

  Stichting Tevreden

  Stichting Tevreden

  • Deventer

  Stichting Tevreden bestaat uit betrokken Deventenaren die van elke Deventenaar een Tevreden Deventenaar willen ...

  Lees meer >
  Wijkbedrijf Selwerd

  Wijkbedrijf Selwerd

  • Groningen

  Wijkbedrijf Selwerd is een BewonersBedrijf in Groningen waarin bewoners zelf de regie nemen om de wijk beter en ...

  Lees meer >
  MidWest

  MidWest

  • Amsterdam

  Coop MidWest is een verzamelplek in de Amsterdamse Baarsjes. Bottum-up bedacht, uitgewerkt en tot stand gekomen door ...

  Lees meer >