Handleiding: Planmatig Ondernemen

 • Actieve bewoners hebben veel kennis nodig. Daarom helpt het LSA met het delen van kennis in handleidingen. De informatie in deze handleiding is geschreven vanuit het perspectief van BewonersBedrijven, ondernemingen van en voor bewoners om hun wijk leuker, socialer en sterker te maken. De informatie is ook te gebruiken voor vergelijkbare ondernemingen zoals wijkondernemingen en sociale ondernemingen.

  Bij het starten van een onderneming is het belangrijk om een ondernemingsplan te schrijven. Een ondernemingsplan is een plan voor het starten van een onderneming. Het is bijvoorbeeld nodig voor een kredietaanvraag bij een bank. Een goed ondernemingsplan vergroot ook het vertrouwen van andere partijen, zoals leveranciers of verzekeraars. In het plan laat je zien dat je over de belangrijkste zaken hebt nagedacht voordat de onderneming daadwerkelijk van start gaat.

  In een ondernemingsplan beschrijf je de onderneming precies. Je beschrijft de achtergrond, de markt, de producten of diensten en de financiële situatie. Het ondernemingsplan is intern een belangrijke leidraad voor het bestuur en de zakelijk leider. Extern is het belangrijk wanneer je andere partijen vraagt om fondsen, subsidie en sponsoring.

   

 • Meer van onze leden

  Stichting Tevreden

  Stichting Tevreden

  • Deventer

  Stichting Tevreden bestaat uit betrokken Deventenaren die van elke Deventenaar een Tevreden Deventenaar willen ...

  Lees meer >
  Wijkbedrijf Selwerd

  Wijkbedrijf Selwerd

  • Groningen

  Wijkbedrijf Selwerd is een BewonersBedrijf in Groningen waarin bewoners zelf de regie nemen om de wijk beter en ...

  Lees meer >
  MidWest

  MidWest

  • Amsterdam

  Coop MidWest is een verzamelplek in de Amsterdamse Baarsjes. Bottum-up bedacht, uitgewerkt en tot stand gekomen door ...

  Lees meer >