Dealen en doorpakken

 • Uitnodiging pagina 1Alleen ga je sneller, samen kom je verder! Daarom sluiten we op 16 april BewonersDeals: samenwerkingen tussen bewoners, gemeenten en bedrijfsleven. En helpen we bestaande BewonersDeals een stap verder. Experimenteer met open data of herontdek de nieuwe samenwerking tussen bewoners en professionals en alles er tussenin. Haak aan bij bestaande groepen of sluit een eigen BewonersDeal op een thema dat jij belangrijk vindt. Deal mee op 16 april in Lelystad tijdens de bijeenkomst ‘Dealen en doorpakken’. Bekijk hier de uitnodiging in pdf.

  Honderden actieve bewoners maakten samen de BewonersAgenda. Een oproep aan de samenleving om op een andere manier samen te werken. Om de agendapunten in de praktijk te brengen, sloten verschillende partijen BewonersDeals. Nu, een aantal maanden later, kijken we naar de stand van zaken. Wat is er al bereikt? En vooral, hoe gaan we verder? Dat kan tijdens deze themadag op twee manieren: dealen en doorpakken.

  Dealen

  Laat je inspireren door de bestaande BewonersDeals en sluit zelf nieuwe met bewoners uit het hele land. Zoek samenwerking op thema’s die jij belangrijk vindt, om de gemeente te laten zien dat bewoners op andere plekken in het land wel een pand beheren. Of om te experimenten met buurtrechten in verschillende wijken en te leren van elkaars ervaringen.

  Doorpakken

  We brengen de deelnemers aan de BewonersDeals samen in Lelystad om hen een stap verder te brengen. Werp een frisse blik, haak aan bij een van de bestaande deals en probeer samen nieuwe vormen van maatschappelijk aanbesteden. Vorm een leerkring over buurtinitiatieven en maatschappelijk vastgoed of sluit aan bij een deal om het Right to Challenge in te zetten in de openbare ruimte en start een pilot in je wijk.

  Je kunt aan verschillende tafels dealen en doorpakken met mensen uit het hele land over de meest uiteenlopende onderwerpen, van vastgoed tot maatschappelijk aanbesteden en open data. Dat doen we in twee rondes dus je kunt bij verschillende deals aanhaken. Aan het eind van de middag presenteren de BewonersDeals kort hun plannen en vervolgstappen. Benieuwd welke deals er al gesloten zijn? Kijk dan op www.bewonersagenda.nl/bewonersdeals

  Programma

  13:00 – Inloop
  13:30 – Introductie Lelystad en programma
  13:45 – Dealen en doorpakken Ronde 1
  14:45 – Pauze
  15:00 – Dealen en doorpakken Ronde 2
  16:00 – Hoe gaan we verder?
  17:00 – Afsluiting en borrel

  Praktische info

  Titel: Dealen en doorpakken
  Datum: zaterdag 16 april 2016
  Locatie: Lelystad
  Tijdstip: 13.00 tot 17.00 uur
  Kosten: 15 euro voor bewoners, 50 euro voor beroepskrachten, LSA-netwerkleden betalen 7,50 en kernleden gaan gratis!
  Inschrijven via: www.lsabewoners.nl/bijeenkomsten/dealen-en-doorpakken 

 • Meer van onze leden

  Stichting Tevreden

  Stichting Tevreden

  • Deventer

  Stichting Tevreden bestaat uit betrokken Deventenaren die van elke Deventenaar een Tevreden Deventenaar willen ...

  Lees meer >
  Wijkbedrijf Selwerd

  Wijkbedrijf Selwerd

  • Groningen

  Wijkbedrijf Selwerd is een BewonersBedrijf in Groningen waarin bewoners zelf de regie nemen om de wijk beter en ...

  Lees meer >
  MidWest

  MidWest

  • Amsterdam

  Coop MidWest is een verzamelplek in de Amsterdamse Baarsjes. Bottum-up bedacht, uitgewerkt en tot stand gekomen door ...

  Lees meer >