Buurtbedrijf Diagonaal

 • buurbedrijf diagonaal arnhem leerwerkbedrijf groen

  Buurtbedrijf Diagonaal in Arnhem heeft 4 producten: meerdere hectaren park, sport, zorg en het leerwerkbedrijf. Diagonaal houdt deze producten niet geschieden en pleit voor het afbreken van de hokjes, voor ontschotting. Toen zij het beheer van het park overnamen hebben de vrijwilligers het letterlijk ontschot door alle hekken weg te halen.

  De kruidentuin is een gebruikspark met activiteiten voor de wijk. De basis is dat mensen samen aan de slag gaan. Met het speelbos wordt ruimte gecreëerd. Er staan geen speeltoestellen in maar een blote voeten pad, een doolhof en een paddenpoel. Het ontwerp is samen met de buurt gemaakt. Diagonaal heeft ook een pand, de Oosthof. Een voormalige peuterschool die de ontmoetingsplek van de wijk moet worden. De initiatiefnemers hebben het pand geopend voor activiteiten van wijkbewoners. Inmiddels zijn 40 vrijwilligers actief in het buurtbedrijf.

  Leerwerkbedrijf

  buurbedrijf diagonaal arnhem leerwerkbedrijf groen

  Diagonaal heeft ook een grote impact op de wijk met het leerwerkbedrijf. Bewoners met verschillende achtergronden vinden er een plek om samen een bedrijf te vormen dat op diverse terreinen in de wijk actief is en het verschil maakt. Studenten in het leerwerkbedrijf zijn niet zomaar een stagiaire. Ze vormen het bedrijf en meerwaarde voor de wijk. De diversiteit aan mensen en opleidingen zorgt voor een bijzondere dynamiek.

  Contact

  Adres:
  Kinderkamp 9
  6825 JA
  Arnhem

  Website: www.leerbedrijfdiagonaal.nl
  Facebook: @BuurtbedrijfDiagonaal
  Twitter: @Diagonaal_
  Telefoon: 026 363 4533

   

 • Meer van onze leden

  Stichting Tevreden

  Stichting Tevreden

  • Deventer

  Stichting Tevreden bestaat uit betrokken Deventenaren die van elke Deventenaar een Tevreden Deventenaar willen ...

  Lees meer >
  Wijkbedrijf Selwerd

  Wijkbedrijf Selwerd

  • Groningen

  Wijkbedrijf Selwerd is een BewonersBedrijf in Groningen waarin bewoners zelf de regie nemen om de wijk beter en ...

  Lees meer >
  MidWest

  MidWest

  • Amsterdam

  Coop MidWest is een verzamelplek in de Amsterdamse Baarsjes. Bottum-up bedacht, uitgewerkt en tot stand gekomen door ...

  Lees meer >