Boek: De regels en de rek

 • De regels en de rek: met jouw bijdrage drukken we het boek

  Binnenkort brengt 7Zebra’s een boek uit! Over de regels en de rek. In dit boek laten ze aan de hand van verschillende soorten regels en rek zien hoe je ruimte maakt voor initiatief. Met praktijkvoorbeelden en allerlei beren op de weg die je onderweg kunt tegenkomen. Nieuwsgierig naar de inhoud? Blader dan alvast eens door de miniversie. Als dit smaakt naar meer… Help dan mee het boek te drukken. Komende maand voert 7Zebra’s campagne via Voorjebuurt.nl. Je kunt één boek (of meer) bestellen. En bij besteding van € 50 of meer ontvang je naast het boek ook een kaartenset. Die kaartenset kun je gebruiken als hulpmiddel om samen met collega’s, initiatiefnemers, partners, of bestuurder in gesprek te gaan over de rek en de regels.

  Op de website www.deregelsenderek.nl kun je je eigen praktijkvoorbeeld aanmelden. Sommige voorbeelden zullen daadwerkelijk in het boek opgenomen worden. Nu al kun je de aangeleverde voorbeelden zien. In dit voorbeeld wordt bijvoorbeeld rek gevonden in de regels rondom grondbezit. De gemeente bleek met het braakliggend terrein in de maag te zitten. Grond wordt eerst op de markt gebracht, maar in dit geval was een maatschappelijk initiatief – de voedselbank – geïnteresseerd. Het perceel was moeilijk te slijten en de gemeente heeft een huurovereenkomst met de voedselbank gesloten.

  Op zoek naar meer voorbeelden? Kijk op deze website en help mee het boek te drukken!

 • Meer van onze leden

  Stichting Tevreden

  Stichting Tevreden

  • Deventer

  Stichting Tevreden bestaat uit betrokken Deventenaren die van elke Deventenaar een Tevreden Deventenaar willen ...

  Lees meer >
  Wijkbedrijf Selwerd

  Wijkbedrijf Selwerd

  • Groningen

  Wijkbedrijf Selwerd is een BewonersBedrijf in Groningen waarin bewoners zelf de regie nemen om de wijk beter en ...

  Lees meer >
  MidWest

  MidWest

  • Amsterdam

  Coop MidWest is een verzamelplek in de Amsterdamse Baarsjes. Bottum-up bedacht, uitgewerkt en tot stand gekomen door ...

  Lees meer >