BewonersBedrijven sluiten BewonersDeals

 • Op de Landelijke Bewonersdag 2015 sloten actieve bewoners, gemeenten en bedrijfsleven BewonersDeals met elkaar. Met deze deals besloten zij om samen te werken op een thema, bijvoorbeeld beschikking over gebouwen. Ook verschillende BewonersBedrijven sloten deals met elkaar en met anderen.

  Zo sloot Stichting BewonersBedrijven Zaanstad een BewonersDeal met Vereniging Duurzaam Soesterkwartier Amersfoort en Wijkplatform Brukske Venray om economische functies te ontwikkelen in buurthuizen. Zij starten daarvoor een kennisnetwerk (Community of Practice) en komen een aantal keer per jaar bij elkaar om kennis te delen. Buurthuizen die willen aansluiten bij dit kennisnetwerk kunnen zich aanmelden via LSA@LSAbewoners.nl.

  Daarnaast sloot Stichting BewonersBedrijven Zaanstad een BewonersDeal met BewonersBedrijf Beien Enschede en Antea Group om sterker te staan tegenover de gemeenten. De deelnemers aan de deal steunen namelijk de buurttuin Poelenburg, project van het BewonersBedrijf in Zaandam, in een strategie om de buurttuin structureel onderdeel te maken van de gemeentelijke plannen voor de wijk Poelenburg. Om zo deze belangrijke functie in de wijk op de huidige plaats te behouden.

  Er zijn op de Landelijke Bewonersdag nog veel meer BewonersDeals gesloten. Deze kun je bekijken op www.bewonersagenda.nl/bewonersdeals. Ook kun je je bij elk van deze deals nog aansluiten. Neem daarvoor contact op via LSA@LSAbewoners.nl.

 • Meer van onze leden

  Stichting Tevreden

  Stichting Tevreden

  • Deventer

  Stichting Tevreden bestaat uit betrokken Deventenaren die van elke Deventenaar een Tevreden Deventenaar willen ...

  Lees meer >
  Wijkbedrijf Selwerd

  Wijkbedrijf Selwerd

  • Groningen

  Wijkbedrijf Selwerd is een BewonersBedrijf in Groningen waarin bewoners zelf de regie nemen om de wijk beter en ...

  Lees meer >
  MidWest

  MidWest

  • Amsterdam

  Coop MidWest is een verzamelplek in de Amsterdamse Baarsjes. Bottum-up bedacht, uitgewerkt en tot stand gekomen door ...

  Lees meer >