BewonersBedrijf Berflo Es

 • 1522Het BewonersBedrijf Berflo Es wordt afgekort met ‘Berflo Bedrijf’ en levert een bijdrage aan de leefbaarheid en ontwikkeling van de Hengelose wijk Berflo Es.

  Berflo Bedrijf verdient zijn eigen geld met verschillende projecten. Zo is er bijvoorbeeld het Berflo Naaiatelier om kleding te verstellen, herstellen en maken. Ook hebben ze een rijdende talentenbank, de Berflo Baliebus. Dit is een omgebouwde SRV-wagen die regelmatig door de wijk rijdt. Mensen met een vraag of verzoek worden in de Berflo Baliebus gekoppeld aan mensen die kunnen helpen. Ook de Berfo Bestelauto rijdt regelmatig door de wijk. Deze elektrische auto is een goedkopere taxidienst voor de bewoners.

  Om deze projecten goed uit te voeren, werkt Berflo Bedrijf samen met bewonerscommissies, de Gemeente Hengelo, woningcorporatie Welbions, zorginstellingen en ondernemers uit de wijk. Voor de bewoners biedt Berflo Bedrijf de kans om talent te ontwikkelen. En door de verschillende projecten kan iedereen in de wijk meehelpen.

  Op 14 april 2015 was Berflo Bedrijf bij RTL Koffietijd. Zij gaven een mooi inkijkje in het BewonersBedrijf. Bekijk hier Berflo Bedrijf in Koffietijd.

  Contact

  Adres:
  Marnixstraat 1
  7553LC Hengelo

  Telefoon: 0743031616
  Website: berflobedrijf.nl
  Twitter: @BerfloBedrijf

 • Meer van onze leden

  Stichting Tevreden

  Stichting Tevreden

  • Deventer

  Stichting Tevreden bestaat uit betrokken Deventenaren die van elke Deventenaar een Tevreden Deventenaar willen ...

  Lees meer >
  Wijkbedrijf Selwerd

  Wijkbedrijf Selwerd

  • Groningen

  Wijkbedrijf Selwerd is een BewonersBedrijf in Groningen waarin bewoners zelf de regie nemen om de wijk beter en ...

  Lees meer >
  MidWest

  MidWest

  • Amsterdam

  Coop MidWest is een verzamelplek in de Amsterdamse Baarsjes. Bottum-up bedacht, uitgewerkt en tot stand gekomen door ...

  Lees meer >