Actieve bewoners zijn goud waard

 • Gratis-Goud-LogoVeel mensen zetten zich met plezier in voor een ander, de buurt of stad. Maar het is minder bekend met hoeveel verschillende activiteiten en initiatieven zij dat doen. Om hen in het zonnetje te zetten, worden de Meer dan handen vrijwilligersprijzen uitgereikt. Schrijf je in op www.vrijwilligersprijzen.nl en maak kans op € 5.000,-.

  Met de Meer dan handen vrijwilligersprijzen krijgen inspirerende voorbeelden een podium. Bekijk bijvoorbeeld de aanmelding van ’t Luukske. Mensen die onmisbaar zijn (geweest) voor een initiatief maken kans op de VriendenLoterij Passieprijs. Het prijzengeld geeft mogelijkheden om activiteiten uit te bouwen of te intensiveren. Daarnaast biedt meedoen erkenning en vergroot het de naamsbekendheid van het initiatief. De uitreiking van de vrijwilligersprijzen is op 7 december, de nationale dag van het vrijwilligerswerk. Dan organiseren LSA, NOV, MOgroep, gemeente Deventer en de Meer dan handen vrijwilligersprijzen het Gratis Goud Festival.

  Gratis Goud Festival

  De Meer dan handen vrijwilligersprijzen staan dit jaar in het teken van het goed organiseren met vrijwilligers. Dit is het thema van het Gratis Goud Festival, een groot evenement over vrijwilligerswerk op 7 december in Deventer. Het festival is een ontdekkingstocht langs vernieuwende, succesvolle en goed georganiseerde vrijwilligersinitiatieven. Tijdens het festival ontmoet je andere buurt- en burenactiviteiten. En de vrijwilligersprijzen worden uitgereikt.

  Meedoen geeft reality-check

  Stichting Move schreef zich vorig jaar in voor de vrijwilligersprijzen. Move brengt jongeren en studenten met elkaar in contact. Samen gaan zij aan de slag in minder bedeelde buurten. De stichting won de juryprijs in de categorie landelijke vrijwilligersorganisatie. Stichting Move: “De vragen die ons werden gesteld bij de inschrijving waren een reality-check voor onze organisatie. We werden bewust van hoe we het vrijwilligersbeleid organiseren. Het zet je echt aan het denken en het geeft nieuwe ideeën.” De prijs helpt ook bij het vinden van financiering. “Bij het aanvragen van een fonds is het fijn om deze prijs te kunnen noemen. Een deskundige jury heeft tenslotte erg positief geoordeeld over onze organisatie.”

  Erkenning voor hard werken

  Het meedoen aan de Meer dan handen vrijwilligersprijs is een enorme opsteker. Het geeft erkenning en naamsbekendheid van je organisatie of project. Stichting Move: “Erkenning en naamsbekendheid waren de redenen om mee te doen. Het is fijn om erkenning te krijgen voor het werk dat je doet. Dit is vooral belangrijk voor de studenten. Zonder hen heeft Move geen projecten. We merken dat het winnen van deze prijs onze naamsbekendheid heeft vergroot.”

  Inschrijven

  De Meer dan handen vrijwilligersprijzen worden uitgereikt aan landelijke en lokale vrijwilligersorganisaties, -projecten en bewonersinitiatieven. Bewonersorganisaties kunnen mensen die onmisbaar zijn voordragen voor de Vriendenloterij Passieprijs. Inschrijven kan tot en met 23 september op www.vrijwilligersprijzen.nl . Hier vind je ook meer informatie over de prijzen en de spelregels.

 • Meer van onze leden

  Stichting Tevreden

  Stichting Tevreden

  • Deventer

  Stichting Tevreden bestaat uit betrokken Deventenaren die van elke Deventenaar een Tevreden Deventenaar willen ...

  Lees meer >
  Wijkbedrijf Selwerd

  Wijkbedrijf Selwerd

  • Groningen

  Wijkbedrijf Selwerd is een BewonersBedrijf in Groningen waarin bewoners zelf de regie nemen om de wijk beter en ...

  Lees meer >
  MidWest

  MidWest

  • Amsterdam

  Coop MidWest is een verzamelplek in de Amsterdamse Baarsjes. Bottum-up bedacht, uitgewerkt en tot stand gekomen door ...

  Lees meer >