Kandidaat BewonersBedrijf is stichting geworden

 • Het kandidaat-BewonersBedrijf ‘Op Eigen Houtje’ heeft een grote stap gezet. De groep uit Emmen is een officiële stichting geworden. En dat is essentieel om een BewonersBedrijf te kunnen worden.

  Het is een mijlpaal voor Op eigen houtje. Nu bij notariskantoor Kral en Schukken is vastgelegd dat ze een stichting zijn, kunnen ze praktische zaken uitvoeren met betrekking tot de exploitatie van het BewonersbedrijfBij notariskantoor.

  Even kort de opzet van dit energieke en kansrijke kandidaat-BewonersBedrijf: Het BewonersBedrijf ‘Op Eigen Houtje’ wil een voormalige basisschool in de wijk Emmerhout overnemen van de Gemeente Emmen. Er wonen in Emmerhout veel mensen met een lage sociaal-economische status. De gezondheid in de wijk is slecht. Dit blijkt uit een onderzoek van de Gemeente Emmen. De wijkbewoners beschrijven hun wijk als saai. Er is geen ontmoetingsplek of ruimte voor gezamenlijke activiteiten in de wijk.
  Op Eigen Houtje wil hier verandering in brengen, ze starten met drie speerpunten, te weten: Gezondheid, wijkeconomie stimuleren en duurzaamheid!

  1- Gezondheid.
  Ze gaan een horecagelegenheid starten in de school. Ze willen tegen een kleine vergoeding gezonde maaltijden aanbieden.

  2- Wijkeconomie stimuleren.
  Ze willen ZZPérs de mogelijkheid geven voor een lage vergoeding een ruimte bij het BewonersBedrijf te huren. Voorwaarde om een ruimte te huren is dat de ZZPér een aantal uur werkt voor het BewonersBedrijf (van schoonmaak tot secretarieel werk).

  3- Duurzaamheid.
  De school waar het bedrijf zal gaan starten, is niet energiezuinig. Ze willen van de school een voorbeeldproject van duurzaamheid maken. Denk hierbij aan extra isolatiemateriaal en zonnepanelen op het platte dak van het pand. Bewoners kunnen bovendien meer informatie verkrijgen over duurzame energie in het BewonersBedrijf.

  Meer weten over Op Eigen Houtje

 • Meer van onze leden

  Stichting Tevreden

  Stichting Tevreden

  • Deventer

  Stichting Tevreden bestaat uit betrokken Deventenaren die van elke Deventenaar een Tevreden Deventenaar willen ...

  Lees meer >
  Wijkbedrijf Selwerd

  Wijkbedrijf Selwerd

  • Groningen

  Wijkbedrijf Selwerd is een BewonersBedrijf in Groningen waarin bewoners zelf de regie nemen om de wijk beter en ...

  Lees meer >
  MidWest

  MidWest

  • Amsterdam

  Coop MidWest is een verzamelplek in de Amsterdamse Baarsjes. Bottum-up bedacht, uitgewerkt en tot stand gekomen door ...

  Lees meer >