Input BewonersAgenda Stad

 • Wil je invloed hebben op je toekomst? Actieve bewoners weten als geen ander wat ze nodig hebben om hun initiatief te laten groeien. Soms is dat expertise, een andere keer geld of een soepelere regelgeving. Laat het weten en bepaal samen met ons de Bewoners Agenda Stad.

  In Den Haag wordt de Agenda Stad opgesteld om de leefbaarheid in steden te vergroten. Steden zijn vooral bewoners. Daarom wil het LSA al jullie ideeën, voorbeelden en tips bundelen in de BewonersAgenda Stad. Een oproep aan de samenleving om samen een stap verder te komen.

  Agendapunten

  De voorlopige agenda bestaat uit tien punten. Deze worden met jullie hulp aangescherpt en uitgewerkt door een redactie. Bij elk punt zoeken we naar voorbeelden, naar situaties die laten zien dat het belangrijk is dat dit punt op de agenda staat. Ook zoeken we naar tips aan actieve bewoners, (lokale) overheid en bedrijfsleven. Dit kun je mailen naar lsa@lsabewoners.nl.

  Sociale collectieve ondernemingen

  Natuurlijk staat de ontwikkeling van sociale collectieve ondernemingen zoals BewonersBedrijven op de agenda. Daarom een oproep aan jullie, de ervaringsdeskundigen. Wat moet in de samenleving op de agenda staan om jullie een stap verder te helpen? Zoeken we bijvoorbeeld gezamenlijk naar een nieuwe rechtsvorm voor deze ondernemingen? Laat het ons weten en geef vooral ook voorbeelden aan die illustreren dat het agendapunt belangrijk is. Dit is je kans om mee te bepalen waar we met z’n allen aan gaan werken. Mail naar lsa@lsabewoners.nl.

 • Meer van onze leden

  Stichting Tevreden

  Stichting Tevreden

  • Deventer

  Stichting Tevreden bestaat uit betrokken Deventenaren die van elke Deventenaar een Tevreden Deventenaar willen ...

  Lees meer >
  Wijkbedrijf Selwerd

  Wijkbedrijf Selwerd

  • Groningen

  Wijkbedrijf Selwerd is een BewonersBedrijf in Groningen waarin bewoners zelf de regie nemen om de wijk beter en ...

  Lees meer >
  MidWest

  MidWest

  • Amsterdam

  Coop MidWest is een verzamelplek in de Amsterdamse Baarsjes. Bottum-up bedacht, uitgewerkt en tot stand gekomen door ...

  Lees meer >