Handleiding Organisatiehandboek online

 • Na de handleiding ondernemingsplan hebben we vandaag ook de tweede handleiding geplaatst: organisatiehandboek. Je krijgt als BewonersBedrijf namelijk met zoveel zaken te maken, dat het verstandig is deze vast te leggen. Denk aan een vrijwilligersbeleid, huisregels, calamiteitenplan en een huisstijl. Deze handleiding bevat een aantal belangrijke onderdelen van een organisatiehandboek om je op weg te helpen. Download de handleiding hier in pdf of bekijk hem online.

  Tijdens het begeleiden van BewonersBedrijven merken wij dat er veel behoefte is aan informatie. Zakelijke en praktische informatie, maar dan toegespitst op BewonersBedrijven en vergelijkbare sociale ondernemingen. Deze kennisdeling zien wij als belangrijk doel van het project. Daarom zijn wij achter de schermen druk bezig met het schrijven van handleidingen.

  Deze handleiding is de tweede van vijf. Elke handleiding heeft een eigen onderwerp en is te bekijken en te downloaden op onze website. De kennisdeling van BewonersBedrijven is een groeiend dossier. We zullen de informatie constant aanvullen en updaten. Houd daarvoor de site in de gaten.

 • Meer van onze leden

  Stichting Tevreden

  Stichting Tevreden

  • Deventer

  Stichting Tevreden bestaat uit betrokken Deventenaren die van elke Deventenaar een Tevreden Deventenaar willen ...

  Lees meer >
  Wijkbedrijf Selwerd

  Wijkbedrijf Selwerd

  • Groningen

  Wijkbedrijf Selwerd is een BewonersBedrijf in Groningen waarin bewoners zelf de regie nemen om de wijk beter en ...

  Lees meer >
  MidWest

  MidWest

  • Amsterdam

  Coop MidWest is een verzamelplek in de Amsterdamse Baarsjes. Bottum-up bedacht, uitgewerkt en tot stand gekomen door ...

  Lees meer >