Groen licht voor Stichting Berflo Es

 • Het plan om in de Berflo Es een BewonersBedrijf op te richten dateert van 2012. Om in aanmerking te komen voor een startkapitaal van het LSA diende er een deugdelijk ondernemingsplan met een realistische financiële onderbouwing te worden ingediend. Inmiddels is dit plan door de zakelijk leider, Frank Eekelder, ingediend en beoordeeld door een onafhankelijke commissie en het bestuur van het LSA, met een positief resultaat. Het startkapitaal gaat de Berflo BV gebruiken voor de opstart van projecten en activiteiten.

  Het doel is een onderneming te ontwikkelen die voor, met en door bewoners van de wijk over twee jaar economisch zelfstandig kan functioneren door het leveren van producten en diensten die (grotendeels) door vrijwilligers zullen worden aangeboden. Zodra er winst wordt gemaakt zal dit weer in de wijk worden ingezet.

  Naast de financiering door het LSA kan de Berflo BV rekenen op geldelijke steun van de Stichting Doen. Stichting Doen is een landelijke goede doelenorganisatie, zij steunen meer specifiek de “groene” projecten van de Berflo BV. Ook zijn er al ondernemers uit de wijk die doormiddel van sponsoring een bijdrage leveren aan het welslagen van dit plan.

  Meer over het BewonersBedrijf Berflo Es en de projecten die de initiatiefnemers gaan uitvoeren vindt u op de website van internetwijkkrant Berflo Tribune (daar staat ook bovenstaand bericht) en op de website van het BewonersBedrijf.

 • Meer van onze leden

  Stichting Tevreden

  Stichting Tevreden

  • Deventer

  Stichting Tevreden bestaat uit betrokken Deventenaren die van elke Deventenaar een Tevreden Deventenaar willen ...

  Lees meer >
  Wijkbedrijf Selwerd

  Wijkbedrijf Selwerd

  • Groningen

  Wijkbedrijf Selwerd is een BewonersBedrijf in Groningen waarin bewoners zelf de regie nemen om de wijk beter en ...

  Lees meer >
  MidWest

  MidWest

  • Amsterdam

  Coop MidWest is een verzamelplek in de Amsterdamse Baarsjes. Bottum-up bedacht, uitgewerkt en tot stand gekomen door ...

  Lees meer >