Geslaagde bijeenkomst BewonersBedrijven

 • Op 5 november organiseerde het LSA de praktijkdag BewonersBedrijven: Sociaal ondernemerschap in transitie. Rond de honderd aanwezigen hebben een heel goede bijeenkomst gehad. Er is veel informatie gedeeld en flink genetwerkt.

  Het experimentele project BewonersBedrijven van het LSA helpt bewonersgroepen sociale bedrijven in de wijk op te zetten. Veel van de startende sociale ondernemers waren deze er op deze dag in BewonersBedrijf in oprichting het Bruishuis in Arnhem. Zij vertelden over hun ervaringen. Daarnaast waren er professionals op verschillende gebieden met ervaringen met en ideeën over sociaal ondernemerschap.

  Alle workshops die gegeven werden, werden gegeven door zowel iemand van een BewonersBedrijf in oprichting (kantelaars genoemd), als een expert op een bepaald gebied (frisdenkers). Dit werkte heel goed. Van de workshops zullen nog uitgebreide verslagen gepubliceerd worden.

 • Meer van onze leden

  Stichting Tevreden

  Stichting Tevreden

  • Deventer

  Stichting Tevreden bestaat uit betrokken Deventenaren die van elke Deventenaar een Tevreden Deventenaar willen ...

  Lees meer >
  Wijkbedrijf Selwerd

  Wijkbedrijf Selwerd

  • Groningen

  Wijkbedrijf Selwerd is een BewonersBedrijf in Groningen waarin bewoners zelf de regie nemen om de wijk beter en ...

  Lees meer >
  MidWest

  MidWest

  • Amsterdam

  Coop MidWest is een verzamelplek in de Amsterdamse Baarsjes. Bottum-up bedacht, uitgewerkt en tot stand gekomen door ...

  Lees meer >