Geïnspireerd door BewonersBedrijven

 • In het hele land zetten enthousiaste vrijwilligers een onderneming voor en door bewoners op. Naast de groepen groepen vrijwilligers die het LSA begeleidt binnen het project BewonersBedrijven zijn er veel bewonersgroepen geïnspireerd door ons concept. Er starten overal in Nederland sociale ondernemingen en wijkondernemingen. Soms met veel hulp van de gemeente, soms volgens dezelfde principes als de LSA BewonersBedrijven. Vanuit het LSA kunnen we de starters vaak helpen met tips, tricks en documenten.

  Een van deze initiatieven is BewonersBedrijf Delfzijl Noord. Het bestuur van BewonersBedrijf Delfzijl Noord heeft ook gebruik gemaakt van de kennis van het LSA, onder meer door het gebruiken van de oprichtingsstatuten. Op dit moment is BewonersBedrijf Delfzijl Noord officieel een stichting en ze zijn druk bezig met het ontwikkelen van de eerste activiteiten. Dit doen zij zonder het startkapitaal van het LSA maar met hulp van de gemeente Delfzijl. Wij houden de ontwikkelingen in Delfzijl Noord en in de rest van Nederland in de gaten.

 • Meer van onze leden

  Stichting Tevreden

  Stichting Tevreden

  • Deventer

  Stichting Tevreden bestaat uit betrokken Deventenaren die van elke Deventenaar een Tevreden Deventenaar willen ...

  Lees meer >
  Wijkbedrijf Selwerd

  Wijkbedrijf Selwerd

  • Groningen

  Wijkbedrijf Selwerd is een BewonersBedrijf in Groningen waarin bewoners zelf de regie nemen om de wijk beter en ...

  Lees meer >
  MidWest

  MidWest

  • Amsterdam

  Coop MidWest is een verzamelplek in de Amsterdamse Baarsjes. Bottum-up bedacht, uitgewerkt en tot stand gekomen door ...

  Lees meer >