Even voorstellen… Het Wijkpaleis

 • Graag stellen wij de deelnemers van Pitchen voor Impact in je wijk aan je voor! De initiatiefnemers zijn inmiddels al een paar weken aan de slag. Ze hebben workshops gevolgd, advies gehad en werkten tegelijkertijd aan het ondernemingsplan. Het definitieve plan is inmiddels ingeleverd en de echte pitch vindt op donderdag 25 januari 2018 plaats.

  Het Wijkpaleis Rotterdam is dé plek om het te maken! Een initiatief van bewoners om Rotterdam West als gemeenschap sterker te maken. Persoonlijke groei, ontmoeting en het stimuleren van wijkeconomie zijn daarbij belangrijke speerpunten.

  Het Wijkpaleis is al een tijdje operationeel in een pand aan de 1e Middellandstraat. In dat pand vind je een zogenoemde dorpszaal en een aantal maakateliers(productieplaatsen). Het Wijkpaleis verhuurt deze maakateliers aan ondernemers uit de wijk voor het produceren van hun producten van hout, textiel, voeding, metaal, plastic, elektronica, etc. Tegelijkertijd worden deze ateliers door de ondernemers voor maakonderwijs gebruikt. De dorpszaal wordt verhuurd aan flexwerkers, bijeenkomsten, vergaderingen en feesten van buurtbewoners. Daarnaast is de dorpszaal beschikbaar voor niet commerciële maakactiviteiten die door buurtbewoners worden georganiseerd. Naast deze diensten wil het Wijkpaleis in de toekomst ook diverse maakproducten aanbieden.

  Een initiatief van bewoners om Rotterdam West als gemeenschap sterker te maken

  Het gebouw is onlangs verkocht en het Wijkpaleis gaat uitwijken naar een ander pand in de wijk. Ze doen mee aan het pitch traject om hulp te krijgen bij het maken van een begroting voor de verbouwing en de exploitatie van het nieuwe pand. Met uiteindelijk als doel een sterke financieringsaanvraag op papier te zetten. Daarnaast vinden ze de uitwisseling met andere wijkondernemingen erg inspirerend en productief!

  Pitchen voor Impact in je wijk is een gezamenlijk traject van KNHM en LSA Bewoners. Kijk hier voor meer informatie.

 • Meer van onze leden

  ’t Luukske

  ’t Luukske

  • Wellerlooi

  In het Limburgse Bergen besloot de gemeente in 2013 om de bestaande gymzaal in Wellerlooi te sluiten en ...

  Lees meer >
  BewonersBedrijf Op Eigen Houtje

  BewonersBedrijf Op Eigen Houtje

  • Emmen

  BewonersBedrijf Op Eigen Houtje wil zorgen voor samenhang tussen bewoners van de wijk Emmerhout in Emmen. Op Eigen ...

  Lees meer >
  Kruiskamp Onderneemt!

  Kruiskamp Onderneemt!

  • Amersfoort

  In Amersfoort namen bewoners het voormalige schoolgebouw de Witte Vlinder over en startten Kruiskamp Onderneemt ...

  Lees meer >