Even voorstellen…Wij(k)bedrijf Nijmegen Noord

 • Wij stellen jullie graag de deelnemers van ‘Pitchen voor Impact in je wijk’ aan je voor! Enthousiaste bewonersgroepen die nu een aantal weken bezig zijn om hun ondernemingsplan te ontwikkelen, aan te scherpen en klaar te stomen voor investeerders. Ze hebben workshops gevolgd, advies gehad en werken aan hun ondernemingsplan. Nu zullen ze het definitieve plan inleveren en vindt op donderdag 25 januari 2018 de echte pitch plaats. Nu aandacht voor Wij(k)bedrijf Nijmegen Noord!

  Wij(k)bedrijf Nijmegen Noord bestaat uit een aantal actieve bewoners van een nieuwbouwwijk die de mogelijkheden voor een wijkbedrijf hebben onderzocht. Deze behoefte kwam voort uit de constatering dat een heel aantal bewoners niet meedoet, zich niet gehoord voelt en geen aansluiting vindt bij activiteiten. Door middel van een Wij(k)Bedrijf willen de initiatiefnemers op een professionele manier het duurzaam en inclusief samenleven faciliteren.

  Het Wij(k)Bedrijf is een coöperatieve vereniging waarin de bewoners leden zijn. De producten en diensten die ontwikkeld worden, moeten de lokale en circulaire economie bevorderen, de menselijke maat terugbrengen en grote geldstromen in de wijk houden.

  De initiatiefnemers willen graag stappen zetten in het concretiseren van de plannen en de levensvatbaarheid van de ideeën toetsen. Het pitch traject kan ze helpen om zo tot een volwaardig plan met financieringsvraag te komen.

  Pitchen voor Impact in je wijk is een gezamenlijk traject van KNHM en LSA Bewoners. Kijk hier voor meer informatie.

   

   

   

 • Meer van onze leden

  ’t Luukske

  ’t Luukske

  • Wellerlooi

  In het Limburgse Bergen besloot de gemeente in 2013 om de bestaande gymzaal in Wellerlooi te sluiten en ...

  Lees meer >
  BewonersBedrijf Op Eigen Houtje

  BewonersBedrijf Op Eigen Houtje

  • Emmen

  BewonersBedrijf Op Eigen Houtje wil zorgen voor samenhang tussen bewoners van de wijk Emmerhout in Emmen. Op Eigen ...

  Lees meer >
  Kruiskamp Onderneemt!

  Kruiskamp Onderneemt!

  • Amersfoort

  In Amersfoort namen bewoners het voormalige schoolgebouw de Witte Vlinder over en startten Kruiskamp Onderneemt ...

  Lees meer >