Even voorstellen…Stadstuin Ubuntu uit Amsterdam

 • Wij stellen jullie graag de deelnemers van ‘Pitchen voor Impact in je wijk’ aan je voor! Enthousiaste bewonersgroepen die nu een aantal weken bezig zijn om hun ondernemingsplan te ontwikkelen, aan te scherpen en klaar te stomen voor investeerders. Ze hebben workshops gevolgd, advies gehad en werken aan hun ondernemingsplan. Nu zullen ze het definitieve plan inleveren en vindt op donderdag 25 januari 2018 de echte pitch plaats. Nu aandacht voor Stadstuin Ubuntu uit Amsterdam!

  Ubuntu Amsterdam is een stadstuin in Amsterdam Zuid-Oost waarmee de initiatiefnemers willen laten zien hoe groen en stadslandbouw middelen kunnen zijn voor verbinding, de wijkeconomie, educatie, participatie en een gezonde leefstijl. In Amsterdam Zuidoost wonen mensen uit 130 culturen en hier zijn ontmoetingsplekken van extra groot belang. Niet alleen voor onderling contact en begrip, maar ook voor het ondersteunen van initiatieven en voor het  bieden van inspiratie en voorbeelden hoe gezond te leven.

  In Amsterdam Zuidoost wonen mensen uit 130 culturen en hier zijn ontmoetingsplekken van extra groot belang

  De stadstuin is gestart op een tijdelijk stuk grond van 3000 m2, dat ter beschikking is gesteld door de gemeente Amsterdam. Op dit moment zijn er al volop activiteiten: productie van groentetasjes, verhuur van tuintjes aan bewoner en de exploitatie van een buurtcafé in een zelfgebouwd tuinhuis. Daarnaast vinden steeds meer sociaal ondernemers een stek in de tuin.

  Omdat de huidige overeenkomst per 1 januari afloopt, zijn de initiatiefnemers op zoek naar een nieuwe plek. Ubuntu doet mee aan Pitchen voor impact op je wijk omdat ze goed beslagen ten ijs willen komen bij stakeholders en financiers. Er moet gewerkt worden aan een haalbare exploitatiebegroting en een stevige financieringsaanvraag.

  Pitchen voor Impact in je wijk is een gezamenlijk traject van KNHM en LSA Bewoners. Kijk hier voor meer informatie.

 • Meer van onze leden

  ’t Luukske

  ’t Luukske

  • Wellerlooi

  In het Limburgse Bergen besloot de gemeente in 2013 om de bestaande gymzaal in Wellerlooi te sluiten en ...

  Lees meer >
  BewonersBedrijf Op Eigen Houtje

  BewonersBedrijf Op Eigen Houtje

  • Emmen

  BewonersBedrijf Op Eigen Houtje wil zorgen voor samenhang tussen bewoners van de wijk Emmerhout in Emmen. Op Eigen ...

  Lees meer >
  Kruiskamp Onderneemt!

  Kruiskamp Onderneemt!

  • Amersfoort

  In Amersfoort namen bewoners het voormalige schoolgebouw de Witte Vlinder over en startten Kruiskamp Onderneemt ...

  Lees meer >