Even voorstellen…Het Middenhuis in Zutphen

 • Graag stellen wij de deelnemers van Pitchen voor Impact in je wijk aan je voor! De initiatiefnemers zijn inmiddels al een paar weken aan de slag. Ze hebben workshops gevolgd, advies gehad en werken tegelijkertijd aan het ondernemingsplan. Deze week wordt het definitieve plan ingeleverd en op donderdag 25 januari 2018 vindt de echte pitch plaats.

  Het Middenhuis Zutphen is een veelzijdig gemeenschapshuis in het centrum van een sociaal ecologisch woonproject in de wijk Leesten in Zutphen. In 2003 opgeleverd en sindsdien volop in gebruik als ontmoetingsplek voor bewoners van de wijk. Er worden ruimtes verhuurd voor muziek, cursussen, therapie, vergaderingen maar ook als kantoor of stilteruimte. Verder vinden er regelmatig bijeenkomsten plaats zoals culturele uitvoeringen.

  Het beheer van het gemeenschapshuis wordt gedaan door een groep van bewoners. Doel is om bewonersen niet-bewoners ruimte te bieden om te werken, te vieren, te leren, te luisteren, initiatieven te ontwikkelen of te stimuleren. Of om gewoon bij elkaar te zijn. En verder wordt er gestreefd naar duurzame, milieubewuste en gezonde bouw, zoals ook de rest van het woonproject is opgezet.

  Is het bestaande model levensvatbaar?

  Het Middenhuis is inmiddels al 15 jaar operationeel en loopt op dit moment tegen twee problemen aan: vergrijzing en verduurzaming. Dit levert vragen op over opvolging van bestuursleden, exploitatie in de toekomst en hoe krijgen we continuïteit in al het werk dat nu door vrijwilligers gedaan wordt. Is het bestaande model levensvatbaar?

  Herkenbare vragen voor veel bewonersinitiatieven! Door mee te doen aan het pitch traject willen ze aan de slag met de vraagstukken en werken aan een toekomstbestendig Middenhuis.

  Pitchen voor Impact in je wijk is een gezamenlijk traject van KNHM en LSA Bewoners. Kijk hier voor meer informatie.

 • Meer van onze leden

  ’t Luukske

  ’t Luukske

  • Wellerlooi

  In het Limburgse Bergen besloot de gemeente in 2013 om de bestaande gymzaal in Wellerlooi te sluiten en ...

  Lees meer >
  BewonersBedrijf Op Eigen Houtje

  BewonersBedrijf Op Eigen Houtje

  • Emmen

  BewonersBedrijf Op Eigen Houtje wil zorgen voor samenhang tussen bewoners van de wijk Emmerhout in Emmen. Op Eigen ...

  Lees meer >
  Kruiskamp Onderneemt!

  Kruiskamp Onderneemt!

  • Amersfoort

  In Amersfoort namen bewoners het voormalige schoolgebouw de Witte Vlinder over en startten Kruiskamp Onderneemt ...

  Lees meer >