Even voorstellen…De Nijmeegse Stadsnomaden

 • Ook dit jaar stellen wij graag de deelnemers van Pitchen voor Impact in je wijk aan je voor! De initiatiefnemers zijn inmiddels al een paar weken aan de slag. Ze hebben workshops gevolgd, advies gehad en werken tegelijkertijd aan het ondernemingsplan. Na nog een laatste trainingsdag wordt het definitieve plan ingeleverd en vindt op donderdag 25 januari 2018 de echte pitch plaats.

  De Nijmeegse Stadsnomaden vormen een groep bewoners van tiny houses op wielen die op een duurzame en creatieve manier samen wonen en werken. In het dagelijkse leven van de bewoners staat verduurzaming en het tegengaan van verspilling centraal. Vanuit deze visie worden ook  regelmatig evenementen voor buurtbewoners georganiseerd zoals eetcafés, muziekavonden, yoga workshops, filosofielezingen, kunstmarkten en kinderfeestjes.

  In het dagelijkse leven van de bewoners staat verduurzaming en het tegengaan van verspilling centraal

  Binnenkort gaan de stadsnomaden verhuizen naar een nieuw locatie in Nijmegen. Ook op deze nieuwe locatie willen ze een belangrijke rol spelen in het samenbrengen van bewoners en het uitdragen van de visie.

  De Nijmeegse Stadsnomaden organiseren evenementen op basis van vrijwillige bijdragen. Echter als ze in de toekomst minder afhankelijk willen zijn van subsidie, moeten er ook andere verdienmodellen ontwikkeld worden. Aan ideeën ontbreekt het ze niet en door mee te doen aan het pitchtraject hopen ze deze om te zetten naar een goed plan en een duidelijke financieringsaanvraag.

  Pitchen voor Impact in je wijk is een gezamenlijk traject van KNHM en LSA Bewoners. Kijk hier voor meer informatie.

 • Meer van onze leden

  ’t Luukske

  ’t Luukske

  • Wellerlooi

  In het Limburgse Bergen besloot de gemeente in 2013 om de bestaande gymzaal in Wellerlooi te sluiten en ...

  Lees meer >
  BewonersBedrijf Op Eigen Houtje

  BewonersBedrijf Op Eigen Houtje

  • Emmen

  BewonersBedrijf Op Eigen Houtje wil zorgen voor samenhang tussen bewoners van de wijk Emmerhout in Emmen. Op Eigen ...

  Lees meer >
  Kruiskamp Onderneemt!

  Kruiskamp Onderneemt!

  • Amersfoort

  In Amersfoort namen bewoners het voormalige schoolgebouw de Witte Vlinder over en startten Kruiskamp Onderneemt ...

  Lees meer >