Even voorstellen…bewonerscommissie Dolphia

 • Wij stellen jullie graag de deelnemers van ‘Pitchen voor Impact in je wijk’ aan je voor! Enthousiaste bewonersgroepen die nu een aantal weken bezig zijn om hun ondernemingsplan te ontwikkelen, aan te scherpen en klaar te stomen voor investeerders. Ze hebben workshops gevolgd, advies gehad en werken aan hun ondernemingsplan. Nu zullen ze het definitieve plan inleveren en vindt op donderdag 25 januari 2018 de echte pitch plaats. Vandaag aandacht voor Dolphia!

  Bewonerscommissie Dolphia Enschede maakt zich hard voor een leefbare wijk! Dolphia is een wijk met de nodige problemen maar daar willen deze bewoners niet steeds de aandacht op vestigen. Er zijn genoeg positieve mensen die willen werken aan ‘noaberschap’.

  De bewoners lossen deze hypotheek af met vrijwilligersuren. Een unieke constructie!

  Door de sloop van een oud wijkcentrum kwamen de bewoners zonder een ‘eigen plekje’ te zitten en dat is niet wenselijk voor de leefbaarheid in de wijk. Na het tijdelijk gebruik van een andere ruimte is is de kogel door de kerk: er wordt een nieuw wijkcentrum gebouwd en de gemeente verschaft de bewoners een sociale hypotheek van 200.000. De bewoners lossen deze hypotheek af met hun vrijwilligersuren. Een unieke constructie!

  Het nieuwe buurthuis moet de spil worden van de wijk. Met vooral veel aandacht voor activiteiten rondom de jeugd zodat kunnen werken aan toekomstperspectief. Andere pijlers zijn: veiligheid, zorg voor ouderen, werken en meedoen en een opgeruimde leefomgeving. In de aanloop naar de bouw leven er veel vragen en moet er een gedegen plan op tafel komen. De bewoners hopen door mee te doen aan Pitchen voor Impact in je wijk een grote en concrete stap in de goede richting te kunnen doen.

  Pitchen voor Impact in je wijk is een gezamenlijk traject van KNHM en LSA Bewoners. Kijk hier voor meer informatie.

 • Meer van onze leden

  Stichting Tevreden

  Stichting Tevreden

  • Deventer

  Stichting Tevreden bestaat uit betrokken Deventenaren die van elke Deventenaar een Tevreden Deventenaar willen ...

  Lees meer >
  Wijkbedrijf Selwerd

  Wijkbedrijf Selwerd

  • Groningen

  Wijkbedrijf Selwerd is een BewonersBedrijf in Groningen waarin bewoners zelf de regie nemen om de wijk beter en ...

  Lees meer >
  MidWest

  MidWest

  • Amsterdam

  Coop MidWest is een verzamelplek in de Amsterdamse Baarsjes. Bottum-up bedacht, uitgewerkt en tot stand gekomen door ...

  Lees meer >