Energietip uit het Bruishuis

 • Teruggaaf deel energiebelasting voor ANBI's.

  Vanuit het Bruishuis in Arnhem kregen wij een tip die we graag met jullie willen delen. Het BewonersBedrijf Malburgen kan een deel van hun energiebelasting terug krijgen van de Belastingdienst. Hoe werkt dat?

  Net als veel andere stichtingen heeft BewonersBedrijf Malburgen een ANBI-status. Met een ANBI-status betaalt een instelling geen belasting over schenkingen. Walter Klein Nienhuis, zakelijk leider van het Bruishuis, ontdekte een ander belastingvoordeel van de ANBI-status: de teruggaafregeling energiebelasting (EB).

  Sommige instellingen kunnen in aanmerking komen voor teruggaaf van een deel van de energiebelasting. Deze belasting betaal je aan de energieleverancier en staat op de jaarlijkse eindafrekening. De teruggaaf is 50% van de energiebelasting die de energieleverancier in rekening heeft gebracht, minus de EB-heffingskorting. Om voor teruggaaf in aanmerking te komen, moet je een verzoek indienen bij: Belastingdienst, kantoor Emmen, Energieteam.

  Weten of je in aanmerking komt? Gebruik dan dit stroomschema van de Belastingdienst. Meer informatie en een formulier om deze teruggaaf energiebelasting aan te vragen, vind je op deze website van de Belastingdienst.

 • Meer van onze leden

  Stichting Tevreden

  Stichting Tevreden

  • Deventer

  Stichting Tevreden bestaat uit betrokken Deventenaren die van elke Deventenaar een Tevreden Deventenaar willen ...

  Lees meer >
  Wijkbedrijf Selwerd

  Wijkbedrijf Selwerd

  • Groningen

  Wijkbedrijf Selwerd is een BewonersBedrijf in Groningen waarin bewoners zelf de regie nemen om de wijk beter en ...

  Lees meer >
  MidWest

  MidWest

  • Amsterdam

  Coop MidWest is een verzamelplek in de Amsterdamse Baarsjes. Bottum-up bedacht, uitgewerkt en tot stand gekomen door ...

  Lees meer >