Eerste handleiding nu online!

 • Tijdens het begeleiden van BewonersBedrijven merken wij dat er veel behoefte is aan informatie. Zakelijke en praktische informatie, maar dan toegespitst op BewonersBedrijven en vergelijkbare sociale ondernemingen. Deze kennisdeling zien wij als belangrijk doel van het project. Daarom zijn wij achter de schermen druk bezig met het schrijven van handleidingen. En de eerste daarvan staat nu online!

  In de handleiding Ondernemingsplan beschrijven we stap voor stap hoe je een ondernemingsplan schrijft. Deze informatie is in eerste instantie voor (kandidaat-) BewonersBedrijven. Maar ook wijkondernemingen, social enterprises en vergelijkbare initiatieven kunnen deze handleidingen gebruiken. Je bekijkt de handleiding hier.

  Deze handleiding is de eerste van vijf. Elke handleiding heeft een eigen onderwerp en is te bekijken en te downloaden op onze website. De kennisdeling van BewonersBedrijven is een groeiend dossier. We zullen de informatie constant aanvullen en updaten. Houd daarvoor de site in de gaten.

 • Meer van onze leden

  Stichting Tevreden

  Stichting Tevreden

  • Deventer

  Stichting Tevreden bestaat uit betrokken Deventenaren die van elke Deventenaar een Tevreden Deventenaar willen ...

  Lees meer >
  Wijkbedrijf Selwerd

  Wijkbedrijf Selwerd

  • Groningen

  Wijkbedrijf Selwerd is een BewonersBedrijf in Groningen waarin bewoners zelf de regie nemen om de wijk beter en ...

  Lees meer >
  MidWest

  MidWest

  • Amsterdam

  Coop MidWest is een verzamelplek in de Amsterdamse Baarsjes. Bottum-up bedacht, uitgewerkt en tot stand gekomen door ...

  Lees meer >