Eerste BewonersBedrijf geopend!

 • “Dit BewonersBedrijf is van jullie allemaal. Het is van, voor en door bewoners. Jullie bepalen allemaal mee wat het BewonersBedrijf gaat doen en jullie kunnen zelf meedoen”. Met deze woorden sprak kersverse zakelijk leider Chris Troost zijn mede-wijkbewoners toe tijdens de opening van het BewonersBedrijf Heechterp-Schieringen (BBHS).

   

  BBHS is al enige tijd aan de slag met cateringopdrachten in de buurt en ze staan nu ook te trappelen om aan de slag te gaan met de preventie van het bijzetten van afval en de schoonmaak van portieken. Al dit werk wordt uitsluitend gedaan door bewoners uit de wijk. Dit moet dan ook echt uit gaan groeien tot een plek waar reguliere banen voor de buurt gecreëerd gaan worden.

   
  Er was ook de nodige media-aandacht voor de opening van het eerste BewonersBedrijf. Zo kun je hier een reportage van BNR nieuwsradio terugluisteren. En Omroep Friesland heeft een videoreportage (in het Fries) gemaakt.

 • Meer van onze leden

  Stichting Tevreden

  Stichting Tevreden

  • Deventer

  Stichting Tevreden bestaat uit betrokken Deventenaren die van elke Deventenaar een Tevreden Deventenaar willen ...

  Lees meer >
  Wijkbedrijf Selwerd

  Wijkbedrijf Selwerd

  • Groningen

  Wijkbedrijf Selwerd is een BewonersBedrijf in Groningen waarin bewoners zelf de regie nemen om de wijk beter en ...

  Lees meer >
  MidWest

  MidWest

  • Amsterdam

  Coop MidWest is een verzamelplek in de Amsterdamse Baarsjes. Bottum-up bedacht, uitgewerkt en tot stand gekomen door ...

  Lees meer >