Dagboek van een kwartiermaker

 • De dagen voor de opening van Crabbehoeve in Dordrecht.

  Opening Crabbehoeve 27 mei 2015 (10)Veel bewonersinitiatieven hebben een kwartiermaker die vaak vrijwillig en soms betaald, de kar trekt. Maar wat is een kwartiermaker en wat doet diegene eigenlijk? Mascha Lageweg is kwartiermaker bij Crabbehoeve in Dordrecht en geeft inzicht in haar functie. Zij hield voor Bewonersberichten, het vakblad voor bewoners van LSA een dagboek bij.

  27 mei 2015

  “Het was eindelijk zover: BewonersBedrijf Crabbehoeve werd met het planten van een boom in onze tuin door wethouder Rinette Reynvaen en kinderen uit onze buurt officieel geopend. Het was een geweldig feest met een grote opkomst, mooi weer en allemaal blije gezichten van onze vrijwilligers. Trots en ontroerd was ik dat we zover gekomen waren na alle zware arbeid die we geleverd hebben zelfs tot in de kleine uurtjes in de nacht ervoor om alles op tijd af te krijgen. En wat een resultaat… mooier hadden we onze opening niet kunnen wensen.”

  28 mei – 3 juni 2015

  “Een week hebben we onszelf de tijd gegeven om een beetje bij te trekken en uit te rusten, en na te genieten, want we wisten: het gingen allemaal echt beginnen.”

  4 juni 2015

  “De vragende gezichten in de ochtend zijn soms wat angstaanjagend voor mij, want ik als kwartiermaker moest eigenlijk gisteren al weten hoe het nieuwe professionele koffiezetapparaat, de nieuwe combisteamer en de gereviseerde kassa werken. Er moest een schema komen waarbij de vrijwilligers niet meer vrijblijvend aan konden komen waaien, maar er echt op gerekend wordt dat je er op tijd bent.”

  8 juni 2015

  “Het is hard werken, veel fouten maken, leren, weer fouten maken en gewoon lachend verder gaan.”

  24 juni 2015

  Inmiddels ben ik toe aan het op poten zetten van het volgende traject: het opstarten van de workshops in ons atelier. Niet alles kan tegelijkertijd, dingen gaan met vallen en opstaan en soms moet je ook een beetje geduld hebben en kijken wat haalbaar is. Maar ik ben apetrots op Crabbehoeve!”

  Het complete dagboek van Mascha lees je op pagina 14 van Bewonersberichten 119.

 • Meer van onze leden

  Stichting Tevreden

  Stichting Tevreden

  • Deventer

  Stichting Tevreden bestaat uit betrokken Deventenaren die van elke Deventenaar een Tevreden Deventenaar willen ...

  Lees meer >
  Wijkbedrijf Selwerd

  Wijkbedrijf Selwerd

  • Groningen

  Wijkbedrijf Selwerd is een BewonersBedrijf in Groningen waarin bewoners zelf de regie nemen om de wijk beter en ...

  Lees meer >
  MidWest

  MidWest

  • Amsterdam

  Coop MidWest is een verzamelplek in de Amsterdamse Baarsjes. Bottum-up bedacht, uitgewerkt en tot stand gekomen door ...

  Lees meer >