Crowdfunding programma LSA en S4C gestart

 • Op dinsdag 18 oktober startte officieel het eerste gezamenlijke programma van LSA en Starters4Communities waarin starters zes bewonersinitiatieven helpen met hun vraag. Starters op de arbeidsmarkt begeleiden initiatieven uit Zuid-west Nederlands onder meer op het gebied van communicatie, ondernemingsplan en maatschappelijke impact. De initiatieven komen uit Breda (De Nieuwe Meidoorn), Dordrecht (Crabbehoeve en BV Patersweg), Den Haag (RTV Discus) en Rotterdam (Schiezicht en De Ruwe Diamant).

  Crowdfundperiode

  foto_1De eerste twee weken van het programma staan in het teken van de voorbereidingen voor de crowdfundcampagne. De starters krijgen workshops over crowdfunding, sales en peer-to-peer bijeenkomsten om deze campagne tot een geslaagd einde te brengen en een bedrag van €20.000,- op te halen. De lancering is vandaag, op 1 november, en de campagne eindigt op 2 december.

  Tweede Fase

  Na de geslaagde crowdfunding gaan de starters aan de slag met concrete vraagstukken van de zes initiatieven. Ook krijgen de starters tijdens deze periode diverse workshops over sociaal ondernemen, theory of change, Business Model Canvas, financiering en impact meting. De kennis die de starters opdoen tijdens deze workshops passen zij gelijk toe op de vraagstukken van de initiatieven. Zo komen de starters sterker op de arbeidsmarkt te staan, worden de initiatieven geholpen en wordt de wijk weer een stukje socialer, duurzamer en ondernemender. Win, win, win dus!

  Bekijk ook onderstaand filmpje of ga meteen naar de campagne:  www.voorjebuurt.nl/campaigns/s4czuidwestnl

 • Meer van onze leden

  ’t Luukske

  ’t Luukske

  • Wellerlooi

  In het Limburgse Bergen besloot de gemeente in 2013 om de bestaande gymzaal in Wellerlooi te sluiten en ...

  Lees meer >
  BewonersBedrijf Op Eigen Houtje

  BewonersBedrijf Op Eigen Houtje

  • Emmen

  BewonersBedrijf Op Eigen Houtje wil zorgen voor samenhang tussen bewoners van de wijk Emmerhout in Emmen. Op Eigen ...

  Lees meer >
  Kruiskamp Onderneemt!

  Kruiskamp Onderneemt!

  • Amersfoort

  In Amersfoort namen bewoners het voormalige schoolgebouw de Witte Vlinder over en startten Kruiskamp Onderneemt ...

  Lees meer >