“Crabbehoeve is geopend!”

 • Opening Crabbehoeve 27 mei 2015 (10)Na hard werken en lange dagen was het op 27 mei 2015 eindelijk zo ver, de feestelijke opening van Crabbehoeve in Dordrecht.

  De opkomst is boven verwachting en het BewonersBedrijf ziet er tot in de puntjes verzorgd uit. Het bestuur bedankt vooral alle vrijwilligers die vele uren vrije tijd in Crabbehoeve gestoken hebben. “We zijn een grote familie en hebben hier met z’n allen echt iets neergezet.” Het BewonersBedrijf heeft een eigen stijl ontwikkeld: de Crabbehoeve-stijl. De professionele keuken is al grotendeels ingebouwd maar er zijn nog dingen die moeten gebeuren. “We zijn nog niet klaar,” zegt kwartiermaker Mascha Lageweg, “maar we gaan starten!”.

  Opening Crabbehoeve 27 mei 2015 (54)Ook de kinderen uit de wijk dragen hun steentje bij aan de opening. De Junior Kids Crew danst en zingt: “Wij zijn de Junior Kids Crew en Crabehoeve is zo cool!” Wethoudster Rinette Reynvaan spreekt over de manier waarop Crabbehoeve samenwerkte met het Stadskantoor. “Wij zijn vanuit het Stadskantoor gewend u te zeggen hoe het moet. U heeft ons overtuigd om op onze handen te gaan zitten. De tijd is echt voorbij dat de overheid bedenkt wat goed is voor de bewoners.” Een eye-opener voor de gemeente Dordrecht en hopelijk ook voor andere gemeentes.

  Samen met de kinderen uit de wijk plantte Rinette Reynvaan een boom als openingshandeling. De kinderen die meehielpen, kunnen over 15 jaar zeggen: ‘Deze boom heb ik geplant!’.

  Opening Crabbehoeve 27 mei 2015 (30)Na de officiële opening namen we een kijkje in de vergaderzaal, het atelier en de lunchroom. Verschillende kleine bedrijven presenteerden zichzelf met een marktkraam waar bijvoorbeeld zelf verbouwde thee verkocht werd. Ook heeft het BewonersBedrijf een goede samenwerking met Resto van Harte. Zij vestigen zich binnenkort in Crabbehoeve en hun rijdende hamburgerbar was een leuke toevoeging aan de opening.

  Nieuwsgierig? RTV Dordrecht geeft met deze korte reportage een mooie sfeerimpressie van Crabbehoeve. Of volg Crabbehoeve via Facebook: facebook.com/Crabbehoeve

  Opening Crabbehoeve 27 mei 2015 (81)

  Meer van onze leden

  Stichting Tevreden

  Stichting Tevreden

  • Deventer

  Stichting Tevreden bestaat uit betrokken Deventenaren die van elke Deventenaar een Tevreden Deventenaar willen ...

  Lees meer >
  Wijkbedrijf Selwerd

  Wijkbedrijf Selwerd

  • Groningen

  Wijkbedrijf Selwerd is een BewonersBedrijf in Groningen waarin bewoners zelf de regie nemen om de wijk beter en ...

  Lees meer >
  MidWest

  MidWest

  • Amsterdam

  Coop MidWest is een verzamelplek in de Amsterdamse Baarsjes. Bottum-up bedacht, uitgewerkt en tot stand gekomen door ...

  Lees meer >