Conferentie ‘Fostering a Citizens Europe’

 • Het LSA organiseert vrijdag 7 juni de conferentie ‘Fostering A Citizens Europe’ over thema’s rondom burgerkracht op nationaal en Europees niveau. Tijdens deze conferentie laten we samen met onze partners: Locality (UK), Fritidsforum (Zweden), Setlementtilütto (Finland) en Aeiplous (Griekenland) zien wat er in Nederland en in de rest van Europa gebeurt op het gebied van van BewonersBedrijven, Buurtrechten en de verhouding tussen overheden en burgers.  Op de conferentie schetsen Steve Clare (Deputy Chief Executive Locality) en Maarten van Ham (Onderzoeksinstuut OTB, Technische Universiteit Delft) een beeld van de actuele stand van zaken van burgerkracht in hun eigen land en in Europa. De verschillende partners geven een kort overzicht van de best practices die we in het afgelopen jaar bij elkaar zijn tegengekomen.
  In 4 workshops gaan we dieper in op de thema’s: Buurtrechten, BewonersBedrijven, immigratie en de relatie tussen overheden en burgers. Ter afsluiting discussiëren we over de rol die de Europese Unie zou kunnen en moeten hebben bij deze thema’s.  In het programma vindt u meer informatie over de workshops en de achtergrond van het totale project.  Deelname aan deze Engelstalige conferentie is gratis, maar vanwege het beperkte aantal plekken is aanmelden wel noodzakelijk. Dat kan door een mailtje te sturen naar kristelj@lsabewoners.nl.

 • Meer van onze leden

  Stichting Tevreden

  Stichting Tevreden

  • Deventer

  Stichting Tevreden bestaat uit betrokken Deventenaren die van elke Deventenaar een Tevreden Deventenaar willen ...

  Lees meer >
  Wijkbedrijf Selwerd

  Wijkbedrijf Selwerd

  • Groningen

  Wijkbedrijf Selwerd is een BewonersBedrijf in Groningen waarin bewoners zelf de regie nemen om de wijk beter en ...

  Lees meer >
  MidWest

  MidWest

  • Amsterdam

  Coop MidWest is een verzamelplek in de Amsterdamse Baarsjes. Bottum-up bedacht, uitgewerkt en tot stand gekomen door ...

  Lees meer >