Buurttuin Poelenburg genomineerd voor prijs

 • buurrttuin-poelenburgBuurttuin Poelenburg is een stadstuin waarin mensen van verschillende culturen met elkaar samenwerken en op een ecologische wijze groente en fruit kweken voor zichzelf en voor buurtbewoners die het financieel moeilijk hebben. Het is een plek waar mensen elkaar ontmoeten, gezamenlijke oogstfeesten houden en waar kinderen meer over de natuur leren. Deze mooie activiteiten zijn niet onopgemerkt gebleven want Buurttuin Poelenburg is genomineerd voor de Roel de Witprijs.

  De Roel de Witprijs is een initiatief van PvdA Noord-Holland en vernoemd naar de voormalige Commissaris van de Koningin en burgemeester van Alkmaar. Het is een prijs voor projecten in het groen, natuur, water en recreatie die toegankelijk en bereikbaar zijn voor een breed publiek. 21 initiatieven waren genomineerd en Buurttuin Poelenburg staat met drie anderen in de finale. Donderdag 17 maart wordt de winnaar bekend gemaakt door voormalig minister president Wim Kok.

  Verhuizing

  De nominatie is een flinke steun in de rug voor de bewoners die samenwerken in de tuin. De Buurttuin kan niet op de huidige locatie blijven bestaan. ‘Wij wisten dat het gebruik van dit stuk grond van tijdelijke aard zou zijn, maar dat we al zo snel weg moeten is een flinke tegenslag,’ zegt Erwin Stam, voorzitter van Stichting BewonersBedrijven Zaanstad. ‘Gelukkig hebben wij onze maatschappelijke waarde bewezen. De gemeente werkt op alle fronten mee aan een verhuizing naar een nieuwe definitieve plek.’

  Deze nieuwe plek is nog niet bekend. De bewoners hebben drie plekken op het oog waarvan de mogelijkheden bekeken worden. De bewoners bereiden de verhuizing ondertussen al voor, zodat ze nog dit seizoen in de nieuwe tuin aan de slag kunnen.

 • Meer van onze leden

  Stichting Tevreden

  Stichting Tevreden

  • Deventer

  Stichting Tevreden bestaat uit betrokken Deventenaren die van elke Deventenaar een Tevreden Deventenaar willen ...

  Lees meer >
  Wijkbedrijf Selwerd

  Wijkbedrijf Selwerd

  • Groningen

  Wijkbedrijf Selwerd is een BewonersBedrijf in Groningen waarin bewoners zelf de regie nemen om de wijk beter en ...

  Lees meer >
  MidWest

  MidWest

  • Amsterdam

  Coop MidWest is een verzamelplek in de Amsterdamse Baarsjes. Bottum-up bedacht, uitgewerkt en tot stand gekomen door ...

  Lees meer >