Buurtdiner in Amsterdam Noord

 • In Amsterdam Noord organiseert Pek-O-Bello op 13 en 14 maart een buurtdiner voor de bewoners uit de wijk. Pek-O-Bello is een startende onderneming van en voor bewoners uit de Van der Pekbuurt in Amsterdam-Noord. Pek-O-Bello wil dat bewoners meer invloed gaan uitoefenen op hun directe omgeving en dat wensen of ideeën van de bewoners worden gehoord.

  Een groeiend aantal actieve buurtbewoners willen dat de buurt weer gaat stralen. Met de kreet: “Nu de huizen blijven staan, pakken we het zelf aan!” wordt er besloten tot de oprichting van een heus Bewonersbedrijf Pek-O-Bello. Op dit moment is er een oprichtingsbestuur dat een democratische Bewonersraad op gaat zetten. Die Bewonersraad geeft minstens vier maal per jaar aan het bestuur aan wat er volgens hen in de buurt gebeuren moet.

  Als startsein en om bewoners bij elkaar te brengen, organiseert het bestuur van Pek-O-Bello twee keer een buurtdiner op 13 en op 14 maart. Iedereen uit de wijk is welkom en het BewonersBedrijf kan zijn plannen op een informele manier onder de aandacht brengen. Pek-O-Bello heeft de uitnodiging voor dit buurtdiner in twee talen verspreid. Dat is een goede tip wanneer je iets organiseert in een wijk met een grote groep mensen die minder goed Nederlands spreken. Vertaal je uitnodiging zodat iedereen zich welkom voelt. Dit is de uitnodiging voor het buurtdiner.

 • Meer van onze leden

  Stichting Tevreden

  Stichting Tevreden

  • Deventer

  Stichting Tevreden bestaat uit betrokken Deventenaren die van elke Deventenaar een Tevreden Deventenaar willen ...

  Lees meer >
  Wijkbedrijf Selwerd

  Wijkbedrijf Selwerd

  • Groningen

  Wijkbedrijf Selwerd is een BewonersBedrijf in Groningen waarin bewoners zelf de regie nemen om de wijk beter en ...

  Lees meer >
  MidWest

  MidWest

  • Amsterdam

  Coop MidWest is een verzamelplek in de Amsterdamse Baarsjes. Bottum-up bedacht, uitgewerkt en tot stand gekomen door ...

  Lees meer >