Bustour actieve bewoners Oss

 • Op zaterdag 8 april gaan 35 actieve bewoners uit de Schadewijk in Oss op bezoek bij drie verschillende BewonersBedrijven. Met een touringcar bezoeken zij BewonersBedrijf Malburgen en Buurtbedrijf Diagonaal in Arnhem en ’t Luukske in Wellerlooi. We organiseerden deze bustour op verzoek van de gemeente Oss.

  Wonen, werken en sporten

  Bewoners en initiatieven in busMet deze bustour doen de actieve bewoners kennis en inspiratie op over dit collectief ondernemerschap. Hoe verdienen BewonersBedrijven geld? Wat komt er allemaal bij kijken? De bewonersgroepen erachter runnen de BewonersBedrijven op hun eigen manier. BewonersBedrijf Malburgen verhuurt een voormalig verzorgingstehuis van tien verdiepingen aan bewoners en ondernemers uit de Arnhemse wijk Malburgen. Met deze activiteiten maakt het BewonersBedrijf winst dat in de wijk geïnvesteerd wordt. Buurtbedrijf Diagonaal in Arnhem heeft 4 producten: meerdere hectaren park, sport, zorg en het leerwerkbedrijf. Diagonaal houdt deze producten niet geschieden en pleit voor het afbreken van de hokjes, voor ontschotting. Toen zij het beheer van het park overnamen hebben de vrijwilligers het letterlijk ontschot door alle hekken weg te halen.

  Na deze bezoeken vervolgt de bus zijn reis naar het Limburgse Wellerlooi. Een klein dorpje omringd door groen, waar de gymzaal gesloopt zou worden. Dat betekent dat het verenigingsleven zou verdwijnen. ’t Luukske beheert het gemeenschapshuis ernaast en nam de gymzaal over. De oude gymzaal ging plat, om er met aandelen van ruim driekwart van de bewoners een volledig nieuwe te bouwen. Deze mooie gymzaal en de slimme manier waarop deze tot stand gekomen is, bekijken we in het middagprogramma.

  Mee op tour?

  Ken jij een grote groep mensen die ook behoefte heeft aan een inspirerende bustour? Neem een kijkje bij de BewonersBedrijven die bij ons aangesloten zijn. Welke spreken je aan? We helpen je graag met het organiseren van een bustour of bezoek. Neem daarvoor contact op met info@lsabewoners.nl.

 • Meer van onze leden

  Stichting Tevreden

  Stichting Tevreden

  • Deventer

  Stichting Tevreden bestaat uit betrokken Deventenaren die van elke Deventenaar een Tevreden Deventenaar willen ...

  Lees meer >
  Wijkbedrijf Selwerd

  Wijkbedrijf Selwerd

  • Groningen

  Wijkbedrijf Selwerd is een BewonersBedrijf in Groningen waarin bewoners zelf de regie nemen om de wijk beter en ...

  Lees meer >
  MidWest

  MidWest

  • Amsterdam

  Coop MidWest is een verzamelplek in de Amsterdamse Baarsjes. Bottum-up bedacht, uitgewerkt en tot stand gekomen door ...

  Lees meer >