Bruishuis bij Geldstromen door de Wijk Festijn

 • Er stroomt veel geld door de wijk. Maar wat erin gaat stroomt er even snel weer uit. Hoe kunnen die stromen meer voor de wijk opleveren, aan werk, gezondheid, een prettige omgeving en woongenot? Dat staat centraal op donderdag 4 februari tijdens het Geldstromen door de Wijk Festijn. BewonersBedrijven kunnen veel invloed hebben op de geldstromen door de wijk. Daarom verzorgen LSA en BewonersBedrijf Malburgen een werksessie tijdens dit festijn.

  Hoe kunnen bewonersbedrijven een bijdrage leveren aan de wijkeconomie? Wat doen ze al met de geldstromen in en door de wijk en waar liggen er voor bewonersbedrijven nog kansen? Wat zijn de succesfactoren en wat is er nodig voor de toekomst? Vanuit de ervaringen van diverse BewonersBedrijven gaat Marieke Boeije van het LSA met u in gesprek over de kansen, mogelijkheden en valkuilen voor BewonersBedrijven.

  Het BewonersBedrijf Malburgen exploiteert het Bruishuis, een plek waar bewoners uit de wijk wonen, elkaar ontmoeten, waar ze kunnen komen voor hun ontspanning, maar ook om te leren en te werken. Walter Klein Nienhuis, zakelijk leider, vertelt over hoe het Bruishuis ook een echt bedrijf met een businesscase is geworden dat voor elkaar krijgt wat gemeente en corporatie nooit zou lukken.

 • Meer van onze leden

  Stichting Tevreden

  Stichting Tevreden

  • Deventer

  Stichting Tevreden bestaat uit betrokken Deventenaren die van elke Deventenaar een Tevreden Deventenaar willen ...

  Lees meer >
  Wijkbedrijf Selwerd

  Wijkbedrijf Selwerd

  • Groningen

  Wijkbedrijf Selwerd is een BewonersBedrijf in Groningen waarin bewoners zelf de regie nemen om de wijk beter en ...

  Lees meer >
  MidWest

  MidWest

  • Amsterdam

  Coop MidWest is een verzamelplek in de Amsterdamse Baarsjes. Bottum-up bedacht, uitgewerkt en tot stand gekomen door ...

  Lees meer >