Binnen kijken bij ‘T Luukske

 • ‘T Luukske in het Limburgse Wellerlooi is een groepsaccommodatie van bewoners. Zij bouwen met vrijwilligers uit het dorp een nieuwe sporthal om de accommodatie nog aantrekkelijker te maken voor groepen uit het hele land. ‘T Luukske is een van de finalisten van Onze Buurt. Daarom ging een cameraploeg van L1 langs voor deze reportage.

  foto storten beton 2Vanuit gemeenschapshuis ’t Luukske zond Wellerlooi drie projecten in. Die drie projecten samen moeten leiden tot samenhang en verbinding in het Noord-Limburgse dorp. Wellerlooi bouwt zelf een gymzaal, zet ouderen gezellig aan het werk in openbaar groen en organiseert een ‘keuvelkamer’.

  Onze buurt

  Samen met Ons Limburg, de Limburgse koepel voor woningcorporaties, het Oranje Fonds en 1Lokaal zocht L1 ook dit jaar naar het beste, mooiste of meest originele initiatief uit de buurt. Naast ‘T Luukske zijn de finalisten: Plastic Rijk voor de Wijk uit Maastricht – Donderse Wereldkeuken uit Roermond – Ruilwinkel uit Kerkrade – D’r Nuuje Winkel uit Ransdaal – Twee projecten Fris en Fruitig en Verzorgingsbank uit Maastricht (samen genomineerd). De finale-projecten zijn uitgekozen op het vermogen tot verbinden, duurzaamheid, originaliteit en vooral draagvlak. Begin november kiest de jury het beste project uit deze genomineerden. Er is een prijzenpot van 60.000 euro.

 • Meer van onze leden

  ’t Luukske

  ’t Luukske

  • Wellerlooi

  In het Limburgse Bergen besloot de gemeente in 2013 om de bestaande gymzaal in Wellerlooi te sluiten en ...

  Lees meer >
  BewonersBedrijf Op Eigen Houtje

  BewonersBedrijf Op Eigen Houtje

  • Emmen

  BewonersBedrijf Op Eigen Houtje wil zorgen voor samenhang tussen bewoners van de wijk Emmerhout in Emmen. Op Eigen ...

  Lees meer >
  Kruiskamp Onderneemt!

  Kruiskamp Onderneemt!

  • Amersfoort

  In Amersfoort namen bewoners het voormalige schoolgebouw de Witte Vlinder over en startten Kruiskamp Onderneemt ...

  Lees meer >