Bijeenkomst: Voor wat hoort wat

 • In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen organiseert het LSA een dag om lobby-vaardigheden aan te leren of op te poetsen. Zo vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen zijn er veel momenten om met de lokale politiek in gesprek te gaan. Op deze bijeenkomst gaan we ons daar samen op voorbereiden. Juist ook voor BewonersBedrijven, die gemeenten vaak moeten overtuigen van hun nieuwe manier van werken is deze bijeenkomst erg interessant! Je bent van harte welkom op vrijdag 14 februari in het Vorstelijk Complex in Utrecht op de bijeenkomst: Voor wat, hoort wat.

  Lobby mee
  Dit is het moment om lokale politici eens aan de tand te voelen over hun standpunten en plannen over burgerschap en zeggenschap. Straks zitten ze weer vier jaar op het gemeentepluche. Hoe en wanneer kun je hiernaar vragen en hen wellicht beïnvloeden, uitlokken of verleiden? Welke rechten en middelen hebben jullie nodig? In workshops en discussies gaan we samen aan de slag.

  Waar pleit jij voor?
  We zien dat er, onder meer door de decentralisering van overheidstaken naar gemeenten, veel meer op het bordje van vrijwilligers komt te liggen. En we zeggen het al een tijd: voor wat hoort wat! Als de overheid wil dat vrijwilligers een grotere rol oppakken in de samenleving, dat ze meer verantwoordelijkheid nemen met minder subsidies, dat ze in zelfbeheer panden en taken overnemen: dan moet daar iets tegenover staan. Het LSA pleit voor een pakket aan middelen om vrijwilligersgroepen meer mogelijkheden te geven. En jij? Waar pleit jij voor? Wat wil je van jouw (toekomstige) gemeenteraad?

  Voor wie?
  Deze bijeenkomst is voor alle actieve vrijwilligers die de lokale politiek willen beïnvloeden. Mensen die niet bang zijn om een stevige lobby te voeren.

  Welke workshops zijn er onder meer te volgen?
  • Hoe schrijf ik een manifest?
  • Hoe stel ik mijn vraag effectief tijdens een debat?
  • Hoe krijg ik een leegstaand pand in eigen beheer?
  • Hoe lees ik het DNA van een politicus?
  • Hoe krijg ik in iets in het bestuursakkoord voor het nieuwe college van B&W?
  • Wat zijn buurtrechten en waarom pleit het LSA daarvoor?

  Welke sprekers zijn er?
  Onder meer: Jan Hoek (raadslid GroenLinks Amsterdam), Kristel Jeuring (Development Officer LocalityUK), Henk Cornelissen (directeur LSA), Eisse Kalk (directeur Agora Europa) en diverse Tweede Kamerleden die meedoen aan ons project Wijkadoptie Kamerleden.

  Wat zijn de kosten?
  De bijeenkomst is gratis, maar aan iedereen die bij de pittige inspiratielunch vooraf (om 12:30 uur) wil zijn, vragen we 13,50 euro. Je kunt dit aangeven bij de registratie. We sturen je dan een factuur.

  De praktische informatie:
  Titel: LSA Bijeenkomst Voor wat hoort wat
  Datum: 14 februari 2014
  Tijd: 13:30 – 17:00 (als je mee wilt lunchen, kom dan om 12:30)
  Locatie: Het Vorstelijk Complex, Prinses Beatrixlaan 2a, 3554 JK, Utrecht
  Kosten: Gratis, als je aan wilt schuiven bij de inspiratielunch vooraf kost dat 13,50
  Registeren: via registratiesysteem Eventbrite

 • Meer van onze leden

  Stichting Tevreden

  Stichting Tevreden

  • Deventer

  Stichting Tevreden bestaat uit betrokken Deventenaren die van elke Deventenaar een Tevreden Deventenaar willen ...

  Lees meer >
  Wijkbedrijf Selwerd

  Wijkbedrijf Selwerd

  • Groningen

  Wijkbedrijf Selwerd is een BewonersBedrijf in Groningen waarin bewoners zelf de regie nemen om de wijk beter en ...

  Lees meer >
  MidWest

  MidWest

  • Amsterdam

  Coop MidWest is een verzamelplek in de Amsterdamse Baarsjes. Bottum-up bedacht, uitgewerkt en tot stand gekomen door ...

  Lees meer >