Strak traject voor bewonersinitiatieven met ambitie

 • Ondernemende bewonersinitiatieven die klaar zijn voor een volgende stap: opgelet. Dit najaar starten we met de 4e editie van Pitchen voor impact in je wijk. Dit traject heeft al vele bewonersinitiatieven (financieel) sterker gemaakt. 

  Samen met de KNHM organiseren we het traject Pitchen voor impact. Binnen het traject volg je een aantal workshops en werk je met professionele begeleiding aan een sterk ondernemingsplan, een haalbaar financieel scenario en heldere doelen om impact te maken. En natuurlijk is er in aanloop naar de pitch volop aandacht voor goede presentatievaardigheden. Dé pitch vindt op 13 december plaats. Dit is het moment dat er ook fondsen aanschuiven. De bewonersgroepen zijn klaargestoomd om daar te vlammen.

  Zelfverzekerd op pad naar gemeente, woningcorporatie of financier

  We hebben het dit traject nu vier keer succesvol gehouden. Wat deelnemers vooral teruggeven:  het strakke schema, de kritische vragen en de coaching helpen hen om focus aan te brengen en eindelijk(!) eens al die ideeën goed op papier te zetten zodat ze zelfverzekerd op pad kunnen naar gemeente, woningcorporatie of financier. Daarnaast wordt de hulp bij het opstellen van een realistisch financieel plan erg gewaardeerd. En de deelnemers geven aan dat de interactie met de andere deelnemers inspirerend en leerzaam is.

  Gasfabriek en Wijkpaleis zijn voorbeelden van succesvolle deelnemers

  Een aantal van de deelnemers uit de vorige edities zijn dankzij de pitch gefinancierd en draaien al een tijd goed. Bijvoorbeeld de Gasfabriek die in 2015 meedeed en vrij snel na de pitch een financiering voor een grootschalige verbouwing rond kreeg. Of het Wijkpaleis uit Rotterdam dat zelfs twee keer meedeed. Dankzij de 50 uur advies die ze wonnen, staan ze stevig in de onderhandelingen  met de gemeente over een acceptabele huurprijs van een leegstaande school  in de wijk waarin ze hun huidige activiteiten fors willen uitbreiden. En met uiteindelijk de mogelijkheid tot aankoop van het gebouw in het vooruitzicht.

  Klik hier voor meer informatie.

  Wil je meedoen? Aanmelden kan vanaf 1 september via onze website maar we komen graag alvast met je in contact om van je plannen te horen!

 • Meer van onze leden

  ’t Luukske

  ’t Luukske

  • Wellerlooi

  In het Limburgse Bergen besloot de gemeente in 2013 om de bestaande gymzaal in Wellerlooi te sluiten en ...

  Lees meer >
  BewonersBedrijf Op Eigen Houtje

  BewonersBedrijf Op Eigen Houtje

  • Emmen

  BewonersBedrijf Op Eigen Houtje wil zorgen voor samenhang tussen bewoners van de wijk Emmerhout in Emmen. Op Eigen ...

  Lees meer >
  Kruiskamp Onderneemt!

  Kruiskamp Onderneemt!

  • Amersfoort

  In Amersfoort namen bewoners het voormalige schoolgebouw de Witte Vlinder over en startten Kruiskamp Onderneemt ...

  Lees meer >