BewonersBedrijven goed vertegenwoordigd op LBD13

 • Aanstaande zaterdag 23 november is het tijd voor de Landelijke Bewonersdag. Wij hebben er heel veel zin in! Het enthousiasme uit het land is ook groot: het evenement zit namelijk helemaal vol. Ook diverse (kandidaat) BewonersBedrijven zullen zich op de bewonersmarkt presenteren aan de bezoekers. Vergeet vooral niet even bij hun stands langs te gaan! Hieronder een overzicht van de aanwezige initiatieven.

  BewonersBedrijf Malburgen Arnhem
  Het Bruishuis is een enorm pand dat nu nog van woningcorporatie Volkshuisvesting is. Een bewonersgroep neemt het pand met ruim 130 eenheden over en gaat het zelf verhuren. In het komende jaar zullen bewoners stap voor stap de exploitatie van het Bruishuis voor hun rekening nemen. Dit betekent de verhuur van ruim 130 eenheden. De huurders kunnen korting krijgen op de huur door een paar uur per maand aan maatschappelijke projecten in de wijk te werken.

  Bewonersbedrijf Berflo-Es
  De wijk Berflo-Es in Hengelo heeft een flinke bouwkundige vernieuwing ondergaan. Nu is het tijd om het sociale en het fysieke met elkaar te verbinden. Het BewonersBedrijf Berflo-Es ontwikkelt buurtbeheer waarop bewoners een beroep kunnen doen voor allerlei klussen in en om het huis of bedrijf, een boodschappendienst en koerierswerkzaamheden. De Berflobalie is een rijdende bus die is ingericht als ontmoetingsruimte met allerlei voorzieningen.

  ’t BOSS park
  In de wijk Vrangendael in Sittard veranderde een braakliggend grasveld in een centrum voor sport en beweging met landelijke allure. Volgend jaar zal alles rond het park, van exploitatie tot onderhoud, beheer en toezicht, door de buurt zelf worden gedaan.

  BewonersBedrijf Poelenburg
  Al meer dan 25 jaar is de Zaandamse wijk Poelenburg een officiële achterstandswijk. Al meer dan 25 jaar hebben de bewoners dus (gemengde) ervaringen met pogingen vanuit de overheid en woningcorporaties om hun buurt te verbeteren. Het idee is dat wijkbewoners tegen een laag tarief werkzaamheden uitvoeren, dat anders blijft liggen. En zulk werk zal er steeds meer zijn, want de komende jaren kan de gemeente Zaanstad minder geld in de wijken steken.

 • Meer van onze leden

  Stichting Tevreden

  Stichting Tevreden

  • Deventer

  Stichting Tevreden bestaat uit betrokken Deventenaren die van elke Deventenaar een Tevreden Deventenaar willen ...

  Lees meer >
  Wijkbedrijf Selwerd

  Wijkbedrijf Selwerd

  • Groningen

  Wijkbedrijf Selwerd is een BewonersBedrijf in Groningen waarin bewoners zelf de regie nemen om de wijk beter en ...

  Lees meer >
  MidWest

  MidWest

  • Amsterdam

  Coop MidWest is een verzamelplek in de Amsterdamse Baarsjes. Bottum-up bedacht, uitgewerkt en tot stand gekomen door ...

  Lees meer >