BewonersBedrijf in wijkteams Zaanstad

 • Gemeenten in het hele land starten met professionele wijkteams. Zaanstad is de eerste gemeenten in Nederland waar bewoners actief deel uitmaken van deze wijkteams. Stichting BewonersBedrijven Zaanstad is namelijk onderaannemer in twee professionele wijkteams.

  Stichting BewonersBedrijven Zaanstad startte een BewonersBedrijf in het wijkcentrum de Poelenburcht en groeide uit tot een steeds professionelere organisatie. Momenteel werken er ruim 70 vrijwilligers, een aantal betaalde krachten en 30 langdurig werklozen bij Stichting BewonersBedrijven Zaanstad. Het BewonersBedrijf reageerde op de aanbestedingen die de gemeente uitschreef voor het samenstellen van wijkteams. In twee van deze wijkteams werd het BewonersBedrijf onderaannemer van zorg- en welzijnsorganisatie Dock. En ook bij de aanbestedingen die nog gaan komen, probeert het BewonersBedrijf een rol als onderaannemer te krijgen.

  Stichting BewonersBedrijven Zaanstad is hierdoor nog meer een constante factor in de wijk geworden. De wijk Poelenburg heeft namelijk al een aantal professionals zien komen en gaan. En het BewonersBedrijf blijft en breidt zijn activiteiten steeds meer uit.

  Het Ministerie van BZK schreef hierover het artikel “Burgers actief in wijkteams Zaanstad“.

 • Meer van onze leden

  Stichting Tevreden

  Stichting Tevreden

  • Deventer

  Stichting Tevreden bestaat uit betrokken Deventenaren die van elke Deventenaar een Tevreden Deventenaar willen ...

  Lees meer >
  Wijkbedrijf Selwerd

  Wijkbedrijf Selwerd

  • Groningen

  Wijkbedrijf Selwerd is een BewonersBedrijf in Groningen waarin bewoners zelf de regie nemen om de wijk beter en ...

  Lees meer >
  MidWest

  MidWest

  • Amsterdam

  Coop MidWest is een verzamelplek in de Amsterdamse Baarsjes. Bottum-up bedacht, uitgewerkt en tot stand gekomen door ...

  Lees meer >