BewonersBedrijf Heechterp Schieringen bij Altijd Wat

 • Reportage NCRV Altijd Wat over BewonersBedrijf in Leeuwarden.

  Gisteravond, 18 november, zond de NCRV een reportage over BewonersBedrijf Heechterp Schieringen uit bij Altijd Wat. Sinds de start in 2012 volgt Altijd Wat de ontwikkelingen in Leeuwarden. De grote vraag: hoe gaat het nu met Heechterp Schieringen? Het antwoord zie je in dit fragment.

  Het starten van een BewonersBedrijf in Heechterp Schieringen wordt met recht ‘een klein mirakel’ genoemd door Roul Meijer. De armste wijk van Nederland, in verhouding de meeste mensen met een bijstandsuitkering, maar ook de wijk met het eerste BewonersBedrijf van Nederland. En volgens de bewoners heeft het BewonersBedrijf resultaat. Er is minder criminaliteit en de wijk is schoner. En het BewonersBedrijf biedt de vele mensen die thuis zitten, een nuttige taak en meer structuur.

  Bekijk deze reportage voor een completer beeld van de stand van zaken in Leeuwarden. Hier kun je ook de eerdere reportages van Altijd Wat over BewonersBedrijf Heechterp Schieringen bekijken. De hele uitzending van Altijd Wat bekijk je hier.

 • Meer van onze leden

  Stichting Tevreden

  Stichting Tevreden

  • Deventer

  Stichting Tevreden bestaat uit betrokken Deventenaren die van elke Deventenaar een Tevreden Deventenaar willen ...

  Lees meer >
  Wijkbedrijf Selwerd

  Wijkbedrijf Selwerd

  • Groningen

  Wijkbedrijf Selwerd is een BewonersBedrijf in Groningen waarin bewoners zelf de regie nemen om de wijk beter en ...

  Lees meer >
  MidWest

  MidWest

  • Amsterdam

  Coop MidWest is een verzamelplek in de Amsterdamse Baarsjes. Bottum-up bedacht, uitgewerkt en tot stand gekomen door ...

  Lees meer >