BewonersBedrijf Berflo Es officieel van start

 • Afgelopen zaterdag, 14 juni ging in Hengelo het vierde BewonersBedrijf van Nederland van start: BewonersBedrijf Berflo Es. Ruim 100 aanwezigen zagen wethouder Jan Bron een bal door de deur van de Berflo Baliebus schieten, waarna het BewonersBedrijf geopend was.

  De opening trok ruim 100 nieuwsgierige wijkbewoners. Ze werden onder andere door wethouder Jan Bron toegesproken: ‘Nu hebben we alleen nog krachtige bewoners nodig die de wijk vooruit willen helpen. Ik ben alvast enthousiast. De gemeente zegt de bewoners alle steun toe.’ Ook Henk Cornelissen, directeur van het LSA sprak warme woorden. Tussendoor werd de opening begeleid door de band Holland Halal, afkomstig uit de wijk Berflo Es.

  Wethouder Jan Bron opende BewonersBedrijf Berflo Es officieel door een bal – bij zijn tweede poging – door de deur van de Berflo Baliebus te schieten. BewonersBedrijf Berflo Es is een onderneming voor en door bewoners, die de Hengelose wijk Berflo Es schoner, socialer en beter wil maken. Daarvoor hebben zij verschillende projecten die tijdens de opening gepresenteerd werden. Je kon een kijkje nemen in de BalieBus en kennis maken met tuinman Philip Gortemaker en de verschillende privéchauffeurs van de elektrische boodschappen- en vervoerdienst. En tijdens de opening werd de vernieuwde digitale wijkkrant gepresenteerd.

  Om al deze projecten goed uit te voeren, zijn vrijwilligers nodig. En tijdens de opening gaf een aantal wijkbewoners zich als vrijwilliger op. Ook werden wijkbewoners ‘vriend’ van het BewonersBedrijf waardoor zij tegen een gereduceerd tarief diensten kunnen afnemen.

  Na deze geslaagde opening is het enthousiasme bij het BewonersBedrijf en in de wijk voelbaar. BewonersBedrijf Berflo Es gaat vol goede moed aan de slag.

  De lokale media was tijdens deze opening aanwezig. Lees hier het artikel in de Twentsche Courant Tubantia.

 • Meer van onze leden

  Stichting Tevreden

  Stichting Tevreden

  • Deventer

  Stichting Tevreden bestaat uit betrokken Deventenaren die van elke Deventenaar een Tevreden Deventenaar willen ...

  Lees meer >
  Wijkbedrijf Selwerd

  Wijkbedrijf Selwerd

  • Groningen

  Wijkbedrijf Selwerd is een BewonersBedrijf in Groningen waarin bewoners zelf de regie nemen om de wijk beter en ...

  Lees meer >
  MidWest

  MidWest

  • Amsterdam

  Coop MidWest is een verzamelplek in de Amsterdamse Baarsjes. Bottum-up bedacht, uitgewerkt en tot stand gekomen door ...

  Lees meer >