BewonersBedrijf Berflo Es draait proef in pand

 • BewonersBedrijf Berflo Es heeft verschillende goed lopende projecten in de Hengelose wijk. Denk aan de BalieBus – een rijdende talentenbank – en het Berflo Naaiatelier, dat een nieuwe opdrachtgever heeft. Het Berflo Naaiatelier maakt kinderdekbedovertrekken die verkocht worden in een webshop. En vanaf deze maand heeft BewonersBedrijf Berflo Es ook een eigen pand om hun activiteiten uit te voeren.


  Net als in veel wijken in Nederland, staat in Berflo Es een voormalige basisschool leeg. De leerlingen zijn verhuisd naar een nieuw schoolgebouw en de gemeente zoekt een bestemming voor het andere pand. We zien in Emmen bij BewonersBedrijf Op Eigen Houtje dat bewoners hier slim op in kunnen spelen. En dat doen ze in Berflo Es ook.


  Na onderhandelingen met de gemeente, mag BewonersBedrijf Berflo Es het pand een half jaar als proef gebruiken. Zo kunnen beide partijen kijken of het bevalt. Oktober staat voor het BewonersBedrijf dus in het teken van verhuizen. Daarna zullen bestuur en zakelijk leider goed nadenken over de toekomst. Willen we het pand kopen van de gemeente? En hebben we daar de middelen voor?


  Spannende weken en maanden dus in Hengelo. En wij houden jullie uiteraard op de hoogte van de ontwikkelen daar.

 • Meer van onze leden

  Stichting Tevreden

  Stichting Tevreden

  • Deventer

  Stichting Tevreden bestaat uit betrokken Deventenaren die van elke Deventenaar een Tevreden Deventenaar willen ...

  Lees meer >
  Wijkbedrijf Selwerd

  Wijkbedrijf Selwerd

  • Groningen

  Wijkbedrijf Selwerd is een BewonersBedrijf in Groningen waarin bewoners zelf de regie nemen om de wijk beter en ...

  Lees meer >
  MidWest

  MidWest

  • Amsterdam

  Coop MidWest is een verzamelplek in de Amsterdamse Baarsjes. Bottum-up bedacht, uitgewerkt en tot stand gekomen door ...

  Lees meer >