Bewoners sporten samen in Stroinkslanden

 • Sportverenigingen en -faciliteiten zijn er minder in de wijk Stroinkslanden in Enschede. Daarom sporten bewoners van deze wijk gemiddeld minder dan bewoners in de andere wijken van Enschede. Bewonersteam Stroinkslanden verandert dat. Zij introduceren de ‘Smileyvelden’: volledig opgeknapte sportvelden en een skatepark waar de wijkbewoners veel gebruik van maken. Nu staat het Bewonersteam Stroinkslanden voor een mooie uitdaging. Van de gemeente Enschede kochten ze de sporthal bij de Smileyvelden. Een flinke investering die deels uit het wijkbudget gedaan is.

  Er zijn ook wat tegenslagen. De verwarming werkt niet en de verwarmingsketel is aan vervanging toe. Maar dat houdt Bewonersteam Stroinkslanden niet tegen. De sporthal wordt regelmatig verhuurd aan groepen uit de wijk. Zo is er een badmintonclub, volleybalclub en basketbalclub. De zaal wordt ook verhuurd voor bijvoorbeeld rommelmarkten en kledingbeurzen. En een groep van 50 bewoners heeft samen een tof nieuwjaarsfeest gevierd in de sporthal.

  Bewonersteam Stroinkslanden heeft dus verschillende kansen aangegrepen om geld te verdienen met deze sporthal, waarmee zij nog meer activiteiten kunnen organiseren. Denk aan gratis of voor een hele kleine bijdrage gymmen voor kinderen. De sporthal is voor de wijkbewoners een laagdrempelige plek om te sporten en elkaar te ontmoeten.

  Bekijk ook de flyer van Bewonersteam Stroinkslanden: Flyer Stroinkshal en de website stroinkslanden.nl.

 • Meer van onze leden

  Stichting Tevreden

  Stichting Tevreden

  • Deventer

  Stichting Tevreden bestaat uit betrokken Deventenaren die van elke Deventenaar een Tevreden Deventenaar willen ...

  Lees meer >
  Wijkbedrijf Selwerd

  Wijkbedrijf Selwerd

  • Groningen

  Wijkbedrijf Selwerd is een BewonersBedrijf in Groningen waarin bewoners zelf de regie nemen om de wijk beter en ...

  Lees meer >
  MidWest

  MidWest

  • Amsterdam

  Coop MidWest is een verzamelplek in de Amsterdamse Baarsjes. Bottum-up bedacht, uitgewerkt en tot stand gekomen door ...

  Lees meer >