Bewoners bouwen sporthal

 • In het Limburgse dorp Wellerlooi bouwen bewoners een nieuwe sporthal. De nieuwe sporthal vormt een schakel tussen de bestaande basisschool en het gemeenschapshuis. Dicht bij het bos en aan de rand van het dorp vormt het gemeenschapshuis een mooie groepsaccommodatie voor sportverenigingen, teambuilding en scoutinggroepen.

  Inkomsten van buiten de wijk

  foto vrijwilliger bouw groepsaccommodatie LuukskeBewonersBedrijf ’t Luukske heeft het gemeenschapshuis en de huidige sporthal in beheer. Deze heeft enkelglas, is te laag en niet meer rendabel te exploiteren. Een sporthal vervult in Wellerlooi een belangrijke rol voor sportverenigingen en de basisschool. Zonder gymzaal moeten de schoolkinderen met de bus naar een andere zaal en dit brengt naast verlies aan lestijd ook extra kosten met zich mee.

  Daarom bouwt ’t Luukske een nieuwe sporthal, vrijwel helemaal met vrijwillige inzet van bewoners van Wellerlooi. In de nieuwe sporthal wordt ook een moderne douche- en kleedruimte gemaakt. Dat biedt mogelijkheden om de sporthal samen met het gemeenschapshuis als groepsaccommodatie te verhuren. Dit creëert een verdienmodel waarbij inkomsten van buiten de wijk worden gehaald. Groepen uit het hele land komen naar het groene Limburgse dorp voor hun verenigingsweekenden. ‘Met een klein beetje marketing zijn we de komende twee maanden helemaal volgeboekt,’ vertelt penningmeester Maurice Bergmans trots.

  Op de website www.luukske30.nl houden de vrijwilligers een blog bij over de vorderingen van de bouw.

 • Meer van onze leden

  Stichting Tevreden

  Stichting Tevreden

  • Deventer

  Stichting Tevreden bestaat uit betrokken Deventenaren die van elke Deventenaar een Tevreden Deventenaar willen ...

  Lees meer >
  Wijkbedrijf Selwerd

  Wijkbedrijf Selwerd

  • Groningen

  Wijkbedrijf Selwerd is een BewonersBedrijf in Groningen waarin bewoners zelf de regie nemen om de wijk beter en ...

  Lees meer >
  MidWest

  MidWest

  • Amsterdam

  Coop MidWest is een verzamelplek in de Amsterdamse Baarsjes. Bottum-up bedacht, uitgewerkt en tot stand gekomen door ...

  Lees meer >