Berflo Bedrijf koopt voormalige school

 • De kogel is door de kerk voor BewonersBedrijf Berflo Es, kortweg Berflo Bedrijf. Het BewonersBedrijf koopt de voormalige basisschool De Wingerd aan de Marnixstraat. Huisarts Evert van der Wel koopt een deel van het gebouw van Berflo Bedrijf voor zijn praktijk. Beide partijen gaan binnenkort naar de notaris om dit vast te leggen. “Er waren eerder wat haken en ogen aan de aankoop. Maar mooi dat we eruit zijn gekomen met de gemeente”, zegt zakelijk leider Frank Eekelder.

  Berflo Bedrijf draaide al een paar maanden proef in het pand in Hengelo en breidde zijn activiteiten uit. Zo opende in maart Berflo’s Vintage and fashion, een winkel waar tweedehands kleding en kleding van het eigen Berflo Naaiatelier verkocht worden.

  De komende tijd gaat het BewonersBedrijf aan de slag met de verduurzaming van het pand. “Het gaat dan bijvoorbeeld om zonnepanelen en warmteterugwinsystemen die we in het pand willen aanbrengen. Het is van belang om de energielasten te beperken, want het is een al wat ouder pand. Verduurzaming levert geld op”, aldus Frank. Bij de uitvoering hiervan worden leerlingen van het ROC van Twente betrokken in de vorm van een leerwerkproject en ondernemers uit de wijk.

  Op donderdag 30 april 2015 publiceerde Tubantia een artikel over de aankoop: berflobedrijf.nl/nieuws.html

 • Meer van onze leden

  Stichting Tevreden

  Stichting Tevreden

  • Deventer

  Stichting Tevreden bestaat uit betrokken Deventenaren die van elke Deventenaar een Tevreden Deventenaar willen ...

  Lees meer >
  Wijkbedrijf Selwerd

  Wijkbedrijf Selwerd

  • Groningen

  Wijkbedrijf Selwerd is een BewonersBedrijf in Groningen waarin bewoners zelf de regie nemen om de wijk beter en ...

  Lees meer >
  MidWest

  MidWest

  • Amsterdam

  Coop MidWest is een verzamelplek in de Amsterdamse Baarsjes. Bottum-up bedacht, uitgewerkt en tot stand gekomen door ...

  Lees meer >